x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Bănicioiu vrea să reînvie Daciada: "Nu ştiu dacă se va numi aşa, dar va fi ceva în genul acela"

Nicolae Bănicioiu vrea să reînvie Daciada: "Nu ştiu dacă se va numi aşa, dar va fi ceva în genul acela"

07 Mar 2013   •   19:38
Nicolae Bănicioiu vrea să reînvie Daciada: "Nu ştiu dacă se va numi aşa, dar va fi ceva în genul acela"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministerul Tineretului şi Sportului pregăteşte reînfiinţarea Daciadei, competiţia sportivă destinată tinerilor, care se organiza înainte de 1989, scopul urmărit fiind lărgirea bazei de selecţie a federaţiilor şi convingerea tinerilor să facă cât ai mult sport, a anunţat, joi, ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 
"Vom încuraja cât mai multe competiţii şcolare şi vom merge până la a reface competiţiile şcolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uităm cu nostalgie. Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar va fi ceva în genul acela. Toţi şcolarii, toţi tinerii care vor face sport vor avea astfel şi cadru de manifestare şi locuri de manifestare. Şi sunt bucuros să vă anunţ că din toamnă vom asista la reluarea unei tradiţii bune a sportului şcolar şi de tineret pe care România l-a avut până nu de mult. În afară de faptul că astfel lărgim baza de selecţie a federaţiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii să facă mişcare", a spus ministrul Bănicioiu, conform dcnews.

×