x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Popa va ajunge în ţară în cel mult o lună

Nicolae Popa va ajunge în ţară în cel mult o lună

de Veronica Micu    |    06 Apr 2011   •   10:45
Nicolae Popa va ajunge în ţară în cel mult o lună
Sursa foto: /Reuters

159917-1.jpgPreşedintele Indoneziei a semnat decretul privind extrădarea lui Nicolae Popa. Autorităţile de la Jakarta urmează să-l predea pe Popa în cel mult o lună. Fugarul va executa în România o pedeapsă de 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. În 2006, Nicolae Popa fost condamnat în absenţă de un tribunal românesc, pentru înşelarea a peste 100.000 de persoane prin intermediul FNI. 

Într-un interviu obţinut în exclusivitate de Antena 3 în urmă cu mai multe luni, Popa spunea că odată ce va ajunge în ţară va încerca să dovedească faptul că totul este o înscenare.

"Justiţia indoneziană nu vrea să ia în seamă faptul că drepturile mele au fost încălcate de la arestarea mea din 2009. Am fost discriminat că am fost ţinut în arest un an şi o săptămână. În România pot să lupt, că lucrez la procesul meu pentru că nu sunt vinovat. Şi vreau să demonstrez că nu sunt vionovat", declara în decembrie Nicoale Popa.

Citeşte şi Nicolae Popa: Totul este o înscenare. În România pot lupta ca un om liber

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.  Popa a fost dat în urmărire internaţională la începutul anilor 2000, când a fugit din România. A părăsit ţara după izbucnirea scandalului FNI în care peste 400.000 de persoane au fost păgubite.


×