x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei

Nicușor Dan: Am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei

02 Noi 2021   •   09:00
Nicușor Dan: Am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că a abordat luni, la întâlnirea cu pemierul, problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei. Acesta a anunțat că va avea în această săptămână o întâlnire cu Florin Cîțu pe tema termoficării din Capitală.

Primarul general spune că a avut luni o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei și cu reprezentanții companiei Termoenergetica pentru a discuta despre prețurile pentru termoficare din această iarnă.

„Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea prețului pentru distribuția și transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preț al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind prețul de producție a energiei termice). Discuțiile vor continua pe acest subiect, urmând să primim în curând toate informațiile necesare”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Acesta spune că a participat luni și la o întâlnire a Asociației Municipiilor din România cu premierul Florin Cîțu, unde s-a discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare din municipii, inclusiv din București. Nicușor Dan susține că probleme sunt la nivel național și că soluțiile pot veni doar prin colaborarea dintre administrațiile locale și Guvernul României.

„Punctual pentru București, am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei și am convenit că va avea loc o discuție separată cu premierul Florin Cîțu, în această săptămână. Voi merge la această discuție după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Termoenergetica și cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete și cu o viziune comună la nivelul Bucureștiului despre problema termoficării”, a mai transmis primarul general al Capitalei.

El spune că trebuie găsite soluții de sprijin pentru această iarnă, dar și de refacere pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat.

(sursa: Mediafax)

×