x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan anunță lista de solicitări pentru candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare

Nicușor Dan anunță lista de solicitări pentru candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2024   •   16:30
Nicușor Dan anunță lista de solicitări pentru candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat joi o listă de 20 de solicitări adresate candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, subliniind necesitatea realizării acestora pentru progresul și dezvoltarea Bucureștiului.

Începând de săptămâna viitoare, primarul Capitalei intenționează să solicite întâlniri cu candidații pentru a discuta susținerea acestor propuneri.

Printre solicitările legislative se numără modificarea Legii finanțelor publice locale pentru a permite Consiliului General să gestioneze împărțirea taxelor și impozitelor, precum și ajustarea mecanismelor de împrumut pentru unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în funcție de numărul de locuitori. De asemenea, se propune ca toate autorizațiile de construire să fie emise de Primarul Municipiului București și ca derogările de la indicatorii urbanistici să fie limitate.

În ceea ce privește spațiile verzi, Nicușor Dan solicită abrogarea unor articole din legislația existentă care împiedică inventarierea acestora și eliminarea prevederilor din noul Cod al Urbanismului referitoare la spațiile verzi.

Primarul a mai cerut transferul unor terenuri de la Ministerul Apărării și Romsilva către Municipiul București pentru organizarea unor parcuri, precum și susținerea convocării referendumurilor locale privind împărțirea taxelor și impozitelor. De asemenea, el propune revenirea bulevardelor Bucureștiului în administrarea Administrației Străzilor pentru a asigura coerența în reglementările de parcare și mobilier urban.

Nicușor Dan subliniază importanța aprobării noului Plan Urbanistic General, care va oferi o direcție clară pentru dezvoltarea orașului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan candidati solicitari