x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Cei care protestează să o facă fără violențe și cu gândul la cei care sunt în pericol

Nicușor Dan: Cei care protestează să o facă fără violențe și cu gândul la cei care sunt în pericol

30 Mar 2021   •   10:46
Nicușor Dan: Cei care protestează să o facă fără violențe și cu gândul la cei care sunt în pericol

Primarul general al Capital, Nicușor Dan, face un apel la solidaritate și le cere protestatarilor anti-mască să nu devină violenți: „oricine are dreptul să protesteze, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la la cei pe care pot să-i pună în pericol”.

 

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este și mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, spune Nicușor Dan.

El menționează că aproape în fiecare zi sunt peste 1000 de persoane infectate cu Covid-19 în Capitală.

„Este nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, conchide primarul general al Capitalei.

În timpul protestelor de luni noaptea din Capitală 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Luni seara Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

×
Subiecte în articol: nicusor dan