x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, despre căldura din locuințele bucureștenilor: Prețul rămâne neschimbat până la modificarea hotărârii în CGMB

Nicușor Dan, despre căldura din locuințele bucureștenilor: Prețul rămâne neschimbat până la modificarea hotărârii în CGMB

03 Dec 2021   •   14:09
Nicușor Dan, despre căldura din locuințele bucureștenilor: Prețul rămâne neschimbat până la modificarea hotărârii în CGMB

Unul dintre subiectele discutate de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cu premierul Nicolae Ciucă și mai mulți miniștri a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, care să fie inclus în Termornergetica și modernizat.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă, și mai mulți miniștri, printre care cel de Finanțe, că primul subiect a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, și ulterior Elcen-ul să iasă din insolvență și să fie inclus în Termoenergetica, pentru a putea accesa fondurile de modernizare.

Nicușor Dan a spus că o altă temă al întâlnirii a fost subvenția la termie, el precizând că a fost la discuții cu primarul Constanței.

„Discuția a fost că bugetul pe 2022 este în lucru, și discuția a fost care sunt urgențele până la finalul anului 2021 și care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoie în special pe anul 2022, va veni prin bugetul de stat. (...) Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate orașele care au sistem centralizat de încălzire, cuantumul nu îl poate estima nimeni, azi, este un subiect care ține de legea bugetului de stat pe 2022”, a precizat Dan.

Nicușor Dan a mai spus că există două tarife, cel total, de producție, care va fi văzut până la sfârșitul anului, și va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scpderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei.

În ceea ce privește banii pe care îi plătesc bucureștenii pe căldură, Nicușor Dan a afirmat că până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, prețul gigacaloriei rămâne nechimbat, respectiv 164 de lei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan