x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, despre protestul de la metrou: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

Nicușor Dan, despre protestul de la metrou: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

26 Mar 2021   •   11:26
Nicușor Dan, despre protestul de la metrou: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că a dispus suplimentare mijloacelor de transport la suprafață, astfel încât bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de greva de la metrou.

De asemenea, acesta a declarat că protestul spontan de la metrou este un „abuz sindicalist”.

„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a precizat edilul, pe Facebook.

Circulația metrourilor a fost blocată, vineri dimineață, din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp. Astfel, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Metrorex a precizat că sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Sindicaliștii sunt conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

Protestul are loc la o zi după ce Metrorex a anunțat că a dat termen până la 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan protest metrou