x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicusor Dan: Din 10 noiembrie nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica

Nicusor Dan: Din 10 noiembrie nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica

26 Noi 2021   •   17:29
Nicusor Dan: Din 10 noiembrie nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica
Sursa foto: Lucian Alecu

În 10 decembrie, imediat ce vor fi primite cotele defalcate din impozitul pe venit, Primăria Capitalei nu va mai avea datorii către Termoenergetica, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Pe ceea ce înseamnă, şi asta este o noutate în execuţia bugetului Capitalei, în 10 decembrie, imediat ce vom primi cotele defalcate din impozitul pe venit, în 10 decembrie se va întâmpla prima oară ca Primăria Capitalei să plătească toţi banii pe care s-a angajat să îi plătească prin buget, adică 950 de milioane. În acel moment, 10 decembrie, nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica. Şi, de asemenea o noutate, în sfârşit se plătesc cei 950 de milioane de lei subvenţie integral, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani”, a spus vineri Nicușor Dan.

El afirmă că în anii au fost ani în care s-au plătit 500 - 600 de milioane de lei către Termoenergetica.

„De acolo toate problemele cu care ne confruntăm noi azi. Începând de la 1 ianuarie, însă, situaţia se schimbă, pentru că factura lunară pe care noi v-a trebui să o plătim nu o să mai fie de nivelul 120-130 de milioane, o să fie de nivelul 250 de milioane. Noi primim de la Guvern în fiecare lună între 300 şi 350 de milioane, subvenţia la transportul public este cam 100 de milioane, deci numai aceste două subvenţii ar depăşi banii pe care îi primim de la Guvern. De aceea este important ca noi în cursul lunii decembrie, împreună cu Guvernul, să avem o predictibilitate a sumelor pe care le vom primi ca ajutor de la Guvern pentru subvenţionarea căldurii”, a adăuat primarul general al Capitalei.

Primăria Capitalei are bani, iar Nicușor Dan trebuia să rezolve problemele, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, întrebat despre subvenționarea gigacaloriei în Capitală.

Premierul Nicolae Ciucă are programată, sâmbătă, o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan