x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Vom înlocui 10% din iluminatul public din București

Nicușor Dan: Vom înlocui 10% din iluminatul public din București

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   22:30
Nicușor Dan: Vom înlocui 10% din iluminatul public din București
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că a depus la Administrația Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanțare pentru modernizarea iluminatului public. El susține că, prin cererile depuse până acum, va fi înlocuit 10% din iluminatul public din Capitală.

„Am depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) o nouă cerere de finanțare nerambursabilă, în valoare de 50 de milioane de lei, pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public”, a anunțat vineri Nicușor Dan.

Conform acestuia, noile corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic urmează să fie montate pe 34 de artere din Capitală. Este vorba despre Bd. N. Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, strada N. Caramfil, strada Av. A. Șerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. I. I. de la Brad, Șos. Gh. Ionescu Șișești, Șos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, strada Valea Cascadelor, strada Preciziei, Șos. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Bd. Expoziției, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Șos. Chitilei, Șos. București-Târgoviște, strada Buzești, strada Berzei, Șos. Grozăvești, Bd. Geniului, Pasaj Basarab, Bd. Dinicu Golescu.

El amintește că în luna august a depus, tot la Administrația Fondului pentru Mediu, o cerere de finanțare, în valoare de 30 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei eligibili, pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bd. Bucureștii Noi.

„Prin aceste finanțări nerambursabile vom înlocui 10% din iluminatul public din București – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce ar însemna și o factură la iluminat mai mică, cu peste 10 milioane lei. Totodată, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții”, susține primarul general.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan iluminat