x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan, despre cladirile cu risc seismic din Capitală: Nu avem un inventar

Nicuşor Dan, despre cladirile cu risc seismic din Capitală: Nu avem un inventar

04 Mar 2021   •   15:12
Nicuşor Dan, despre cladirile cu risc seismic din Capitală: Nu avem un inventar

Administraţia din Bucureşti nu a reuşit, până în prezent, să realizeze un inventar al clădirilor cu risc seismic, a anunțat primarul general, Nicuşor Dan, joi, la dezbaterea "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizată de Biblioteca Academiei Române la 44 de ani de la cutremurul din 1977.

Nicuşor Dan a vorbit şi despre planurile Primăriei ce privesc lucrări de expertizare sau consolidare de clădiri cu risc seismic.

"În acest an vrem să lămurim situaţia celor aproximativ 30 de clădiri care sunt în diferite stadii, unele începute prin 2005, astfel încât să ajungem să fim cu ele într-o situaţie cât mai apropiată de consolidare (...) În ceea ce priveşte expertizarea, care este o mare problemă, să expertizăm aproximativ 500.000 de metri pătraţi de construcţie", a arătat el.

Primarul general al Capitalei a reiterat că îşi doreşte să fie desfiinţată compania municipală care se ocupă de consolidarea clădirilor cu risc seismic.

"Este voinţa mea şi a majorităţii din Consiliul General ca această companie să fie desfiinţată. În general, companiile municipale au distorsionat piaţa, pentru că nu au fost create după un mecanism economic, au dat salarii care nu se cuveneau şi au atras oameni pricepuţi din alte companii de pe piaţă şi lucrul ăsta a fost şi mai pregnant în ceea ce priveşte societăţile de construcţii", a spus edilul.

În acest context, a apreciat că nu există firme suficiente cu care primăria să lucreze la proiecte mari.

El a amintit de intenţia de a desfiinţa 21 de companii municipale.

"Ca procesul să fie mai rapid, să nu trecem prin insolvenţe, falimente, e bine să plătim datoriile înainte şi asta depinde de bugetul pe care noi o să îl votăm, în vreo zece zile de azi, astfel încât să alocăm suficienţi bani pentru a închide financiar pe zero aceste companii", a explicat Nicuşor Dan.

×
Subiecte în articol: nicusor dan