x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan se declară nelinistit de numărul mare de cazuri COVID din Bucureşti

Nicuşor Dan se declară nelinistit de numărul mare de cazuri COVID din Bucureşti

15 Oct 2021   •   16:07
Nicuşor Dan se declară nelinistit de numărul mare de cazuri COVID din Bucureşti

Edilul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat îngrijorat, vineri, de numărul mare de cazuri de COVID-19 din Bucureşti, precizând că Municipalitatea a detaşat personal la Serviciul de ambulanţă.

"Mă îngrijorează şi tot ce a ţinut de noi am făcut în acest sens. Adică ne-a cerut Ambulanţa oameni - (...) am detaşat câţi oameni ne-a cerut Ambulanţa, ca să facă nişte echipe speciale. Au fost, la un moment dat, chiar 200 de oameni detaşaţi de la noi la call center-ul pe care îl organizase DSP-ul pentru a vedea contacţii persoanelor infectate şi a reuşi să testeze şi, în măsura în care se confirmă, să izoleze aceste persoane", a declarat primarul general, la Europa FM.

El a mai spus că, după terminarea turneului Dota 2, DSP Bucureşti va continua să funcţioneze la Arena Naţională.

Cât priveşte o eventuală carantinare a Capitalei, Nicuşor Dan a precizat că el se va supune deciziei, care este "complexă".

"E o chestiune ştiinţifică, tot timpul pe chestiunile astea ambele opinii au dreptate. Pe de o parte, opinia pur sanitară care spune că, dacă poţi să carantinezi, transmiterea se face mult mai puţin şi atunci e bine pentru sănătate. Pe de altă parte, este argumentul pur economic care spune carantinezi, dar în felul ăsta reduci economia şi nu mai ai bani la buget ca să cumperi, de exemplu, materiale sanitare şi atunci decizia este complexă. Există un organ al statului care ia decizia asta şi eu mă supun", a explicat Nicusor Dan. 

×
Subiecte în articol: nicusor dan