x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan se plânge că bucureștenii au primit cei mai puțini bani de la Guvern pentru consumul de gaz

Nicușor Dan se plânge că bucureștenii au primit cei mai puțini bani de la Guvern pentru consumul de gaz

de Alice Petrescu    |    14 Noi 2022   •   13:30
Nicușor Dan se plânge că bucureștenii au primit cei mai puțini bani de la Guvern pentru consumul de gaz
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că bucureștenii au primit, în sezonul 2021-2022, cei mai puțini bani, dintre toți românii, din partea Guvernului prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale.

Potrivit edilului general, doar 28,21 de lei per locuință a alocat Executivul iarna trecută pentru municipiul București.

„Spre comparație, orașul Călărași a primit 4.417 lei, adică de 156 de ori mai mult decât Capitala, Drobeta Turnu Severin 2.281 lei (de 80 de ori mai mult), iar Odorheiu Secuiesc 1.797 lei (de 63 de ori mai mult). Am prezentat aleatoriu câteva exemple din tabel, însă cifrele arată mai clar decât o pot spune cuvintele cât de mare este discrepanța între sumele primite de alte orașe față de cele alocate Bucureștiului. Toate cifrele din tabel sunt oficiale și sunt extrase din hotărâri de Guvern și ordine de ministru”, scrie Nicușor Dan, luni, pe Facebook.

El spune că Bucureștiul este „vitregit” și că Guvernul ar trebui să cunoască și situația datoriilor.

„Poate cu aceste cifre în față, domnul Marcel Ciolacu o să vadă că Bucureștiul a fost și este vitregit. Situația datoriilor la termie ar fi trebuit să fie și ea cunoscută la Guvern pentru că eu vorbesc despre asta încă din octombrie anul trecut. Pot însă oricând să fac coaliției de guvernare o prezentare a situației din termie de la nivelul Capitalei”, mai spune primarul.

×
Subiecte în articol: nicusor dan gaz guvern