x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua Dreaptă, marş "pentru normalitate"

Noua Dreaptă, marş "pentru normalitate"

de Iulia Barbu    |    24 Mai 2009   •   00:00
Noua Dreaptă, marş "pentru normalitate"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

În fiecare an, luna mai adu­ce în Bucureşti două marşuri care "împart" Capitala în două. Primul este susţinut de Noua Dreaptă şi se doreşte a fi un marş "pentru normalitate". Al doilea este marşul Asociaţiei Accept, care apără drepturile minorităţilor sexuale.



Ieri, în jurul orei 11:00, zeci de tineri s-au adunat în zona Ate­neului Român şi s-au îndreptat apoi spre Calea Victoriei, Pia­ţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei şi Dealul Mitropoliei. Marşul, organizat cu câteva ore înaintea paradei gay, s-a dorit a fi un semnal de alarmă împotriva avorturilor şi homosexualităţii. Pancartele participanţilor au fost inscripţionate cu mesaje: "Ro­mâni, treziţi-vă! Perversiunile se­xuale sunt boli psihice contagi­oa­se", "Români, opriţi epidemia ho­mosexuală! Ea e mai periculoasă ca gripa" şi "Divinitatea ne-a creat normali, perverşii se­xu­ali să se trateze medical". Pe du­ra­ta marşului, tinerii au scandat la unison: "România nu e So­do­ma". Organizatorii au precizat că nu vor ca acţiunea lor să fie privită drept un sabotaj la marşul mi­­no­rităţilor sexuale din România, programat tot ieri, la ora 17:00. "Nici vorbă de aşa ceva. Noi ne exprimăm punctul de vedere prin această acţiune, pe care am organizat-o acum pentru al patrulea an la rând. Homosexualii ar trebui să facă terapie, mulţi dintre ei s-au vindecat", a precizat Alexandru Năstase, liderul Noua Dreaptă Bucureşti. Şeful departamentului aderenţi al Asociaţiei Noua Dreaptă, Adrian Pal, a precizat la rându-i că nu are nimic cu homosexualii, dar este deranjat că vor să se expună public.

SEMNIFICAŢIE POLITICĂ. Cei de la Noua Dreaptă nu au uitat să îşi adapteze însă mesajul la contextul algerilor europarlamentare. Astfel, ei au precizat că nu sunt de acord cu adoptarea Rezoluţiei Catanian, rezoluţie prin care se recunoaşte căsătoriile între gay în toate statele membre UE. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat că pentru marşul Noii Drepte şi parada gay au fost scoşi în stradă 700 de jandarmi. De altfel, anul trecut, Consiliul Europei şi-a exprimat preocuparea în legătură cu numeroasele incidente cu caracter rasist, antisemit şi xenofob din Europa. Consiliul Europei arăta atunci că paradele gay au fost marcate de incidente în câteva oraşe europene, inclusiv în Bucureşti, Budapesta şi Moscova.

×
Subiecte în articol: observator noua dreaptă noua dreapt