x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă şcoli particulare au rămas fără autorizaţie

Nouă şcoli particulare au rămas fără autorizaţie

de Diana Scarlat    |    31 Aug 2010   •   00:00

Ministrul  Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a decis prin ordin de ministru ridicarea autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru 9 unităţi de învăţământ preuniversitar particular, începând cu anul şcolar 2010-2011.

Grădiniţa "Iulia" din municipiul Baia Mare, Grădiniţa "Steps" din municipiul Iaşi, Grădiniţa cu program normal din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, Grupul Şcolar de Arte şi Meserii "Spiru Haret" din municipiul Brăila, Liceul Teoretic "Vasile Răşcanu" din municipiul Iaşi, Şcoala Postliceală de Informatică Aplicată "Colegium" din municipiul Brăila, Şcoala Postliceală "Didactica Nova" din municipiul Târgu-Mureş, Şcoala Postliceală Sanitară "Bonne Chance" din municipiul Iaşi şi Şcoala Tehnică Postliceală "Henri Coandă" din Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, nu vor avea în acest an şcolar autorizaţie de funcţionare. Efectul imediat este acela că unităţile de învăţământ menţionate pierd dreptul de a înscrie elevi pentru anul şcolar 2010-2011.

Decizia ministrului Educaţiei a fost luată la propunerea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), care, pentru a evita orice confuzie legată de reţeaua şcolară din învăţământul privat, a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene, în luna august 2010, situaţia funcţionării tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar particular autorizate. În urma datelor primite din teritoriu, ARACIP a considerat necesară emiterea ordinelor de ministru privind ridicarea autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru nouă unităţi de învăţământ preuniversitar particular.

Potrivit legislaţiei în vigoare "se consideră desfiinţat nivelul de învăţământ, specializarea, respectiv calificarea profesională pentru care organizaţia furnizoare de educaţie autorizată să funcţioneze provizoriu nu a mai şcolarizat, din diferite motive, o perioadă minimă egală cu un ciclu de şcolarizare" (art. 31 din HG nr. 22/2007 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare instituţională în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie).

×
Subiecte în articol: scoala