x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare astăzi: care sunt noutăţile

Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare astăzi: care sunt noutăţile

15 Feb 2013   •   13:55
Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare astăzi: care sunt noutăţile

De astazi intra in vigoare Noul Cod de procedura civila (NCPC), prin care derularea proceselor va arata diferit. Care sunt cele mai importante noutati in privinta executarii silite? In ce masura este Codul un prieten al antreprenorului roman? Acestea sunt doar cateva intrebari-cheie la care raspunde Cosmin Vasile (foto), partener in cadrul casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu.

Din ce anume deriva necesitatea Noului Cod de procedura civila?

"Cauzele care au condus la necesitatea adoptarii unui nou cod de procedura civila pot fi grupate in doua categorii:

- unele intrinseci, care tineau de continutul propriu-zis al reglementarii: in esenta, Codul era unui vechi, care reglementa necorespunzator si intr-o maniera desueta numeroase materii, si cu privire la care a trebuit sa se intervina de numeroase ori, pentru a "repara" diverse probleme;

- unele extrinseci, constand in solicitarile exprese ale Comisiei Europene, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar si "mesajele" Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a condamnat in mai multe randuri Romania pentru diverse cauze aflate in stransa legatura cu continutul si aplicarea codului de procedura civila."

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: cod de procedura penala