x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numire la DGIPI: Florescu, adjunct

Numire la DGIPI: Florescu, adjunct

de Mara Raducanu    |    17 Oct 2009   •   00:00

După ce joi seară fostul ministru de la Interne, Dan Nica, declara că are informaţii cum că toată conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI ) a fost schimbată de preşedintele Băsescu, iată că ieri declaraţia s-a confirmat.



Chestorul de poliţie Bujor Florescu şi comisarul Robert Marin au fost numiţi, prin ordin al ministrului interimar al Internelor, Vasile Blaga, în funcţiile de adjuncţi ai directorului DGIPI. Bujor Florescu lucrează în poliţie din 1977. Până în 1986, când a devenit şeful Poliţiei din Curtea de Argeş, a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Argeş.

În 1998 a ajuns în Bucureşti, fiind mai întâi şef de poliţie de sector, după care, între 2000 şi 2002, adjunct al şefului Poliţiei Capitalei. Bujor Florescu a fost, totuşi, cercetat de procurori în 2005, după ce acesta a omis să treacă un teren cumpărat în ianuarie 2004 în declaraţia de avere. Cel de-al doilea adjunct al şefului DGIPI, comisarul Robert Marin, a lucrat în diviziunea filaj a serviciului. Noul şef al DGIPI, Ştefan Zaharia Pop, a fost numit la 1 octombrie, în ziua în care ministrul Vasile Blaga prelua interimatul la Ministerul Administraţiei şi Internelor, după ce Dan Nica fusese revocat de primul-ministru Emil Boc.

×
Subiecte în articol: observator DGIPI