x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O FALSA profetie. Sfârşitul lumii se apropie din nou, 23 septembrie

O FALSA profetie. Sfârşitul lumii se apropie din nou, 23 septembrie

21 Sep 2017   •   14:07
O FALSA profetie. Sfârşitul lumii se apropie din nou, 23 septembrie

Adepţii teoriei conspiraţiei consideră că sfârşitul planetei este mai aproape decât ne închipuim, potrivit Metro. Astfel, potrivit acestora, Planeta X, care din anumite motive nu a fost detectată de Nasa, urmează să se ciocnească cu planeta noastră, sâmbătă, 23 septembrie, ceea ce va duce la dispariţia rasei umane.

Teoria Nibiru, după cum este cunoscuă, este o predicţie bazată pe texte biblice, despre care unii oameni cred că prezic sfârşitul lumii.

Pasajul Revelaţia 12:1 spune: “Şi s-a arătat o mare minune în cer; o femeie îmbrăcată cu soarele şi luna sub picioarele ei, şi pe capul ei o coroană cu dousprăzece stele; Şi, fiind însărcinată, a strigat, fiind în travaliu şi în chin ca să nască”

Deşi nu pare să însemne prea multe, autodeclaratul cititor de minţi, David Meade, afirmă că pasajul este dovada că niciunul dintre noi nu va mai vedea lumina zilei de duminică. Acesta afirmă că “minunea din cer” se referă la eclipsa solară care a avut loc luna trecută şi că recentele uragane sunt dovada că un balet cosmic anunţă sfârşitul lumii.

Comunitatea ştiinţifică a respins afirmaţiile, spunând că acestea nu sunt bazate pe dovezi sau cercetări ştiinţifice. Jurnalistul şi fostul angajat din Ministerul Apărării din Marea Britanie, Nick Pope, a declarat că afirmaţiile apocaliptice au intenţii sinistre şi că acestea pot duce la panică. “Nibiru nu există. Lumea nu se va sfârşi pe 23 septembrie”, a spus acesta.

 

×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii