x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O NOUĂ RECALCULARE/Taxa auto va fi redusă

O NOUĂ RECALCULARE/Taxa auto va fi redusă

12 Feb 2009   •   00:00

Taxa de poluare auto va fi redusă la un nivel inferior celui actual, care este de trei ori mai mare comparative cu valorile din luna iulie 2008.



Există posibilitatea ca statul să restituie diferenţa de bani proprietarilor de vehicule care au achitat taxa la valoarea triplată, iar ulterior, până în vară, va fi promovat un proiect de lege prin care va fi instituită o taxă anuală pentru toţi poluatorii, a declarat ieri ministrul Me­diului, Nicolae Nemirschi. Noile valori ale taxei de poluare auto, care urmează să fie aplicată până în vară, vor fi efectuate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, în următoarea şedinţă a Executivului.

"Taxa va folosi aceleaşi principii, dar coeficienţii nu vor mai fi la fel de mari. Asta pe termen scurt, pentru că am spus că vom introduce în Parlament un pro­iect de lege care să reprezinte o taxă anua­lă pentru toţi poluatorii. Până atunci se va aplica noua taxă. Este vorba despre grame de dioxid de carbon şi despre capacitatea motorului, acelea vor fi cele două elemente care se vor lua în calculul noii taxe. Acum, în prima fază, eliminăm triplarea taxei auto", a spus Nemirschi. Proprietarii de vehicule cu motor Euro 4 vor fi în continuare scutiţi de la plata taxei.

Ministrul a arătat totodată că proprie­tarii de vehicule care nu au încheiat pro­cedurile de înmatriculare până la 5 de­cembrie 2008, dată începând de la care taxa de poluare auto a fost plătită la o va­loare triplată, vor beneficia de o "păsuire".

×
Subiecte în articol: verde!