x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O topire rapidă a zăpezii ar însemna 54 de milioane de metri cubi de apă pe străzile Bucureştiului

O topire rapidă a zăpezii ar însemna 54 de milioane de metri cubi de apă pe străzile Bucureştiului

de Mediafax    |    18 Feb 2012   •   10:15
O topire rapidă a zăpezii ar însemna 54 de milioane de metri cubi de apă pe străzile Bucureştiului

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a avertizat, azi, in cadrul sedintei Comandamentului de iarna, ca exista riscul inundarii unor zone ale Capitalei in situatia topirii rapide a zapezilor, pericolul cel mai mare fiind pe strazile unde nu exista canalizare.

"Este o realitate care poate aparea oricand la cantitatile astea de zapada", a spus Oprescu, adaugand ca volumul de apa rezultat in urma topirii zapezilor ar fi de peste 54 de milioane de metri cubi de apa in Bucuresti, in conditiile in care grosimea stratului de zapada depaseste jumatate de metru atat la Baneasa, cat si la Filaret.

Primarul general al Capitalei a spus ca in prezent exista un plan de actiui al Apa Nova.

"Ne reasezam in fomatie de comandament de iarna pentru combaterea topirii rapide a zapezii. Daca nu va fi rapida, atunci foarte bine, inseamna ca nu o sa avem balti", a afirmat Oprescu.

Primarul general al Capitalei a rugat operatorii de deszapezire sa intre cu prioritate in zonele fara canalizare si sa duca zapada de acolo, in conditiile in care de luni incep sa creasca temperaturile.

"Zonele fara canalizare devin prioritate la curatat si dus zapada de acolo. O sa avem si surpriza sa nu putem intra pentru ca sunt munti de zapada", a mai spus Sorin Oprescu.

De luni, temperaturile in Bucuresti vor fi pozitive in timpul zilei, maximele urmand sa oscileze intre 3 si 7 grade Celsius.

×