x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OAMR reacţionează: Asistenţii români care lucrează în străinătate susţin teste de competenţe lingvistice

OAMR reacţionează: Asistenţii români care lucrează în străinătate susţin teste de competenţe lingvistice

de Veronica Micu    |    14 Sep 2011   •   07:54
OAMR reacţionează: Asistenţii români care lucrează în străinătate susţin teste de competenţe lingvistice

Dupa ce un reputat medic britanic a afirmat in presa ca asistentii medicali din Romania care lucreaza in strainatate pun in perocol viata pacientilor pentru ca nu ar cunoaste limbi straine, reprezentantii Ordinului Asistentelor si Moaselor din Romania (OAMR) reactioneaza. Presedinta OAMR spune ca cei care merg sa lucreze in alte tari sustin teste care sa le dovedeasca competentele lingvistice.

Lordul Robert Winston, unul dintre medicii de top ai Marii Britanii, a avertizat, recent, ca asistentele medicale originare din Europa de Est, in special asistentele romance si bulgaroaice, pun in pericol viata pacientilor deoarece nu pot vorbi corect limba engleza.

"Comunicarea intre pacient si personalul medical are o importanta vitala. Si riscam sa pierdem aceasta comunicare din cauza asistentelor care nu stiu sa vorbeasca limba engleza", a declarat lordul britanic.

Reprezentantii OAMR il contrazic pe medicul britanic si sustin ca Romania s-a aliniat la practicile europene in domeniu inca din 2005, iar cei care merg sa lucreze in alte tari sustin teste care sa le dovedeasca competentele lingvistice.

Presedinta OAMR, filiala Bucuresti, Doina Carmen Mazilu, a declarat, pentru DcNews.ro, ca asistentii medicali care opteaza sa lucreze in strainatate au multa experienta profesionala, castigata in tara si ca, de fapt, pacientii care sunt pusi in pericol sunt cei romani, pentru ca sunt din ce in ce mai putine cadre medicale care sa ii ingrijeasca.

×