x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expoziţie de anvergură: Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

Expoziţie de anvergură: Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

de Alexandru Radescu    |    18 Mar 2014   •   18:20
Expoziţie de anvergură: Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva a inaugurat expoziţia „Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva”.  

Evenimentul are loc într-un spaţiu special amenajat în Palatul Magna Curia şi cuprinde peste 300 de exponate dintre cele mai valoroase existente în colecţiile muzeului devean. 

Printre acestea se numără piesele care compun tezaurul de la Sărăcsău (comuna Şibot, astăzi în judeţul Alba), datat în secolul I a. Chr., între care se numără nouă fibule, trei colane, patru brățări și șase inele plurispiralice dacice din argint. Nu lipsesc nici celebrele plăcuţe din foiţe de aur descoperite la Germisara (Geoagiu-Băi, judeţul Hunedoara) sau aplica cu reprezentarea Gorgonei-Medusa, descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Expoziția prezintă diferite obiecte realizate din metale prețioase care au fost utilizate pe meleagurile hunedorene pe parcursul mai multor milenii, din preistorie, până în evul mediu.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul anului şi poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00-17.00.





×