x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obrăznicia la putere. Oltean (PDL) despre prezenţa Regelui în Parlament: ”Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”

Obrăznicia la putere. Oltean (PDL) despre prezenţa Regelui în Parlament: ”Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”

de Mediafax    |    23 Sep 2011   •   14:59
Obrăznicia la putere. Oltean (PDL) despre prezenţa Regelui în Parlament: ”Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a fost intrebat vineri, intr-o conferinta de presa, ce atitudine vor adopta parlamentarii PDL cand Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului. "O sa il salutam, o sa ramanem in sala. Nu suntem regalisti, dar suntem oameni care respectam trecutul acestei tari si o sa il salutam pe Majestatea Sa Regele Mihai".

Intrebat, apoi, cum i se pare ideea ca Regele Mihai sa se adreseze Camerelor reunite, Oltean a raspuns: "Mi se pare exagerat. Daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru?".

El a revenit cu explicatii si a spus ca, dincolo de gluma, constitutional, plenului celor doua Camere i se adreseaza sefii de stat sau oameni asemanatori ca rang in exercitiul functiei. "Niciodata din 1990 incoace noi nu am fost pusi in situatia de a lua o asemenea decizie si nu am vrut sa cream un precedent. Eu am tot respectul fata de Majestatea Sa si consider ca merita sa i se acorde respectul cuvenit si ca puteam sa gandim o alta forma mai bine pusa la punct prin care sa celebram, sa sarbatorim 90 de ani de viata a Regelui Mihai. Asa credem noi pentru a ne feri de precedente care pot fi pe urma speculate", a spus Oltean.

El a afirmat ca, din moment ce majoritatea a decis altfel, PDL se supune majoritatii, parlamentarii sai vot fi prezenti in sala cand Regele se va adresa natiunii si vor urmari cu atentie discursul acestuia.

Parlamentul a aprobat, marti, propunerea liberalilor de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai intr-o sedinta solemna a Legislativului, decizia fiind luata cu 203 voturi "pentru", trei voturi "impotriva" si 46 de abtineri. Propunerea a fost introdusa pe ordinea de zi a plenului reunit la solicitarea opozitiei.
Anterior, Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au respins, luni, solicitarea PNL de organizare a unei sedinte solemne a Parlamentului pentru a celebra aniversarea a 90 de ani de viata a Regelui Mihai.

Basescu a mentionat ca decizia Parlamentului privind discursul fostului suveran este constitutionala, insa a mentionat ca el nu va participa, pentru ca nu are motiv.

×