x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obseervator - Romania in 5 minute

Obseervator - Romania in 5 minute

06 Feb 2007   •   00:00
14:02 - CAPTURA
SATU-MARE. 7.500 de pachete de tigari de contrabanda au fost descoperite intr-un autoturism de politistii de frontiera in localitatea Halmeu.
SIBIU. Seful Politiei Romane, chestorul Dan Fatuloiu, a participat la investirea in functie a noului comandant al IJP, Lucian Muntean.
14:07 - TERMEN
BID. Apelul in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare in legatura cu constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare va fi judecat la Tribunalul Bucuresti la 27 februarie. La acest termen s-ar putea pronunta insa prescrierea faptei, care intervine in jurul datei de 17 februarie.
CULTURA. Ministerul Culturii si Cultelor a facut o notificare familiei Voicu pentru a prezenta in termen de 14 zile documentele care ar dovedi proprietatea acesteia asupra viorii Stradivarius cumparate de statul roman in 1956. Daca nu se primesc aceste documente, se va apela la justitie.

SUCEAVA - Prefectul, trimis "in iad"
Prefectul Orest Onofrei a sesizat Politia si Parchetul dupa ce a primit mai multe amenintari. "Demisia mincinosule. Dispari in iad de unde ai venit", este unul dintre SMS-urile primite de prefect. Nemultumitii i-au scris lui Onofrei si pe mail: "va reclam la Comisia Europeana pentru ca va opuneti retrocedarilor proprietatilor". (Nicu Amuraritei)

ARAD - Sinucigas "pacalit" cu 500 de euro
Un tanar care a vrut sa se arunce de pe un bloc cu patru etaje aflat in centrul Aradului a fost convins de un politist cu o bancnota de 500 de euro sa renunte la gestul sinucigas. Numai ca la coborare politistul care ii daduse bancnota i-a luat banii inapoi, iar tanarul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie. Florin Randariu (foto), 26 de ani, se urcase pe acoperis decis sa se arunce in gol pentru ca nu mai fusese platit de patronul sau de aproape trei luni. "Nu am mai mancat de sambata", a declarat tanarul. (Andrei Ando)

ANCHETA - Falca, somat de PSD
Primarul municipiului Arad, democratul Gheorghe Falca, a fost somat de conducerea organizatiei locale a PSD sa faca publice contractele la utilitati pentru imobilul in care locuieste. Cererea vine dupa ce presa a dezvaluit ca imobilul figureaza in evidentele furnizorilor de utilitati ca fiind proprietatea SC Elecon Plus. Potrivit informatiilor din presa, actionarii de la Elecon l-au ajutat in 2005 pe edil sa se mute de la etajul zece al unui bloc din centrul orasului intr-o vila, facand cu el un schimb de locuinta. Acest schimb este si obiectul unor cercetari facute de procurorii DNA. (Andrei Ando)

REVOLUTIE TIMISOARA - Proba video noua dupa 17 ani
Judecatorii instantei supreme au vizionat ieri, in procesul Revolutiei de la Timisoara, o inregistrare datata 22 decembrie 1989, care a aparut ca noua proba dupa 17 ani. Filmarea cuprinde mai multe discutii inregistrate in sediul Operei din Timisoara. Pe parcursul acestora, un revolutionar il intreaba pe fostul primsecretar al judetului Timis, Radu Balan, cine a dat ordinul sa se traga in protestatari. Raspunsul este: "Generalul Stanculescu". In inregistrare se mai poate auzi o discutie purtata intre mai multi revolutionari cu privire la instaurarea noii conduceri a lui Ion Iliescu. Una dintre persoane afirma: "Practic, noi am impus linia politica la Bucuresti". (M. Pasa)

PROTEST - Activitatea Postei, la un pas de blocare
Sindicalistii din Posta vor picheta incepand de azi prefecturile din toata tara, cerand scoaterea societatii de pe lista de monitorizare a FMI si cresterea salariilor. Postasii vor recurge insa si la o forma mai drastica de protest: ei vor refuza sa mai lucreze ore suplimentare neplatite si sa duca genti mai grele decat este prevazut in legislatia muncii. Liderii sindicali apreciaza ca acest lucru va bloca in cateva zile toata activitatea Postei. Conducerea institutiei sustine insa ca poate gestiona o eventuala criza si ca a facut demersuri similare celor sindicale in privinta scoaterii companiei de pe lista de monitorizare a Fondului Monetar International. (L.F.)

CONFIRMARE - Tender e liber sa plece din tara
Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ieri decizia conform careia afaceristul Ovidiu Tender, judecat pentru mai multe infractiuni economice, poate parasi tara. Dupa ce a stat mai multe luni in arest preventiv in timpul anchetei, Tender a fost eliberat vara trecuta, primind interdictia de a parasi Romania. El a cerut insa revocarea acestei masuri, sustinand ca trebuie sa isi coordoneze afacerile din strainatate.

CAZUL MATEI - Se cere prelungirea arestarii
Cazul accidentului de la Popesti-Leordeni a ajuns ieri pe masa procurorilor de la Parchetul General. Joi expira mandatul de arestare preventiva pentru 20 de zile al autorului accidentului, Victor Neciu. Procurorii vor propune prelungirea mandatului de arestare pentru furtul telefonului victimei, Aurica Matei. (A.C., P.Z.)

SENAT - Disputa pe functii PNL-PD
Deputatii si senatorii s-au intrunit ieri in prima sedinta a sesiunii ordinare din acest an. La Senat, debutul sesiunii a insemnat, potrivit Mediafax, si prima disputa pe posturi intre PNL si PD. Pe motiv ca raporturile de forta in Alianta s-au schimbat, PD a cerut PNL sefia grupului parlamentar al Aliantei, detinuta de doi ani de liberalul Puiu Hasotti. Cum liberalii nu au fost de acord, PD a obtinut cele doua posturi de vicelider ale grupului, cel de lider ramanand PNL. Disputat a fost si postul de chestor al Senatului, care a revenit PNL.

Karina Knapek/JURNALUL NATIONAL

CONCURS. Saisprezece detinuti de la penitenciarele Rahova si Jilava au participat la "Cupa Alfa la biliard", competitie desfasurata intr-un club din Bucuresti. Condamnatii au aparut imbracati in civil, fiind supravegheati de gardieni, de asemenea, fara uniforme. Concursul a fost castigat de un detinut de la Rahova
×
Subiecte în articol: observator