x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

07 Sep 2006   •   00:00

13:14 BUCURESTI

CAPTURA. Politia Capitalei a anuntat ca a prins un turc urmarit international si condamnat la inchisoare pentru evaziune fiscala.
ILFOV. O cladire din Balotesti aflata in administrarea SRI a trecut in domeniul privat al statului in vederea retrocedarii.

13:19 SIMULARE

ARAD. Echipele de interventie aradene au intervenit ieri in cazul unui elicopter prabusit la marginea orasului, in cadrul unui exercitiu surpriza pregatit de prefect. Aplicatia nu a fost anuntata tocmai pentru a vedea in mod real deficientele in cazul unei urgente reale, a spus prefectul.
ARESTARE. Seful Politiei de Frontiera Caras Severin, Ion Cionca, a fost retinut de procurorii DIICOT Timisoara, pentru favorizarea unor presupusi contrabandisti. Procurorul Mircea Andres a precizat ca Cionca a incercat sa se interneze, dar medicii au apreciat ca nu este cazul, omul legii fiind dus in arestul IJP.

SCHIMBARE - Inimaroiu, din nou pe craca
Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4, a intrat din nou in vizorul conducerii PNL Bucuresti. Zilele acestea se va discuta retragerea sprijinului politic, avand la baza inactivitatea edilului. Potrivit presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, edilul trebuia sa tina audieri, sa sprijine proiectele Aliantei si sa dea drumul la investitii, dar nu a facut nimic. Inimaroiu a luat ieri masa de pranz cu Gigi Becali, presedintele PNG. "Domnul Becali este interesat sa investeasca si in partea de sud a Capitalei. Vrea sa construiasca locuinte si, din cate am inteles, o biserica", a declarat Inimaroiu, dezmintind faptul ca ar fi interesat sa schimbe PNL cu PNG. (Monica C. Andrei)

LA RAND... - Stolo si Stoica, pe calea excluderii
Fostii lideri PNL Theodor Stolojan si Valeriu Stoica sunt si ei la un pas de excludere din PNL, sustine liberalul Ludovic Orban, urmand a primi un ultim avertisment pentru contestarea deciziilor partidului, de excludere a Monei Musca si a lui Ioan Ghise. Cei doi au mai fost avertizati si pentru atacurile dure la adresa lui Tariceanu. Aseara, la Realitatea TV, Orban a mai dezvaluit si ca tatal sau a fost angajat al Securitatii, cu grad de capitan in rezerva, insa ar fi incetat orice colaborare inainte de nasterea lui. Si pe el Securitatea ar fi incercat sa-l racoleze, in armata, dar ar fi refuzat. (O.S.)

IN CIUDA UE... - ANI, amputata in Parlament
Deputatii din Comisia Juridica au decis aseara ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) sa nu se ocupe de controlul averilor si de incompatibilitatile persoanelor care exercita functii si demnitati publice, ci doar de monitorizarea declaratiilor de avere si de interese dobandite in timpul mandatului sau exercitarii functiei. Membrii UDMR, PC, PSD, PRM au adoptat astfel un amendament UDMR - PSD, ministrul Monica Macovei amenintand ca va sesiza Bruxelles-ul pentru schimbarea proiectului cerut de UE. (L.D.)

CRAIOVA - Copii accidentati de masina Politiei
Doua fete care traversau pe o trecere de pietoni din Craiova au fost accidentate ieri usor de o masina de politie. Soferul masinii, agentul-sef adjunct Sinel Gulian, spune ca avea girofarul pornit si ca nu a rulat cu mai mult de 80 km/h. Anchetatorii spun ca semaforul s-a schimbat in rosu in timp ce fetele traversau, dar varianta nu e sustinuta de martori. (M. Gavrila)

CONDOLEANTE - Sulfina i-a scris vaduvei lui Irwin
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a transmis ieri condoleante vaduvei lui Steve Irwin, printr-o scrisoare in nume personal si din partea institutiei pe care o conduce, semnand personal documentul. "El, imaginea luptatorului suprem pentru apararea vietii salbatice, avea credinta absoluta ca trebuie sa aparam bogatiile pe care ni le ofera Terra", se arata in document. Ministrul s-a aratat socat de disparitia "unui purtator de cuvant al naturii".

COPIL DISPARUT - Canareica Oana - Andreea
Fetita din imagine are 4 ani si 9 luni si a disparut la 4 septembrie de pe raza suburbiei Tudor Vladimirescu (Tulcea). In acea dupa-amiaza, fata s-a jucat cu alte doua fetite pe malul Dunarii. La data disparitiei, fata purta o pereche de pantaloni lungi din stofa de culoare rosie. Are aproximativ 1 m inaltime, par blond, tuns baieteste, ochi albastri. Cei care au vazut-o sunt rugati sa sune la 112 sau la Jurnalul National.

BILANT - Radioul public a trecut pe profit
Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) a trecut de la un deficit de 47,74 miliarde lei vechi, in iunie 2005, la un profit de 30,36 miliarde de lei vechi, in iunie 2006, a anuntat ieri presedintele institutiei, Maria Toghina. Totodata, aceasta a mentionat ca se intentioneaza construirea unui nou sediu pentru posturile publice de radio. SRR a desemnat deja o comisie interdepartamentala care sa se ocupe de acest proiect. (A.V.P.)

INVENTAR - Macovei cere ancheta la MJ
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a cerut Parchetului Instantei Supreme sa efectueze cercetari referitoare la posibile aspecte infractionale. Problema sesizata e chiar din interiorul ministerului, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu de catre mai multi angajati sau fosti angajati ai institutiei. Concret, in urma inventarierii patrimoniului MJ pentru anul 2005, s-a constatat ca lipsesc bunuri din gestiune, in valoare de 416.882,45 RON, potrivit Biroului de presa la institutiei. (V. Fotache)

RECUPERARE - Silviu Brucan nu mai face dializa
"Exista un optimism de moment, dar starea lui Silviu Brucan se mentine critica", a precizat ieri dr. Catalin Carstoiu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti in legatura cu politologul operat duminica. Pacientul raspunde bine la tratament, este constient si nu mai face dializa, deoarece rinichii si-au reluat functiile. "Ne pastram in limita unui prognostic rezervat", a declarat dr. Elena Copaciu. (M.M.)

CONGRES - Eveniment medical la Bucuresti
In perioada 22-23 septembrie se va desfasura la Bucuresti un eveniment medical de exceptie: Congresul Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, asociatie condusa de prof. dr. Mihai Voiculescu. Alaturi de sefii de scoala ai hepatologiei si gastroenterologiei din principalele centre universitare ale tarii noastre vor fi prezenti hepatologi din SUA, Canada, Franta, Italia, Germania, Grecia.Temele Congresului sunt de mare actualitate si interes si se adreseaza medicului hepatolog, gastroenterolog, dar si medicului internist si de familie.

MEDICUL LUI OMAR - Se asteapta verdictul disciplinar
Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova s-a intrunit ieri pentru a lua o decizie in cazul medicului Constantin Tanasescu, (foto) cercetat pentru modul in care a emis o adeverinta medicala care a contribuit la eliberarea sirianului Omar Hayssam. Comisia va prezenta un raport sefului Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care va decide eventualele masuri administrative. (Miruna Pasa)

ANTICORUPTIE - Mantog a fost trimis in judecata
Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului si ex-director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ionel Mantog, a fost ieri trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni de coruptie, a informat Directia Nationala Anticoruptie. Alaturi de el va fi judecat la Tribunalul Gorj si Ion Vulpe, ex-director general la CNLO. (V. Fotache)

ORADEA - Spaga ratata de 100.000 de euro
Director economic la SC Chimprestor SA Oradea, Andrei Gheorghe, a fost arestat preventiv ieri de Tribunalul Bihor, sub acuzatia de luare de mita. Retinut de procurorii anticoruptie oradeni, Gheorghe e acuzat ca impreuna cu directorul general al firmei Ioan Micovschi, au pretins si primit o spaga de 100.000 de euro de la Marcel Barbut, administratorul altei firme. In schimbul banilor s-a inlesnit vanzarea a 1,1 hectare teren intravilan. (Violeta Fotache)

SCOLI DE VARA - Basescu merge la intalnirea TSD
Presedintele Traian Basescu va participa, vineri, la una dintre reuniunile scolii de vara a Tineretului Social-Democrat (TSD), a declarat Victor Ponta. Presedintele TSD a precizat ca a primit de la Administratia prezidentiala confirmarea ca presedintele Traian Basescu a acceptat invitatia lansata de tinerii din PSD. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a confirmat participarea sefului statului la scoala de vara a TSD.

MAI - Zilele Francofoniei bulverseaza Capitala
Ministerului Administratiei si Internelor a mobilizat peste 3.500 de lucratori si 620 de mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru a asigura ordinea publica in perioada Sommet-ului Francofoniei. Evenimentul va avea loc la Bucuresti intre 27 si 29 septembrie. Printre alte masuri, Politia Rutiera a decis sa inchida mai multe artere de circulatie, pentru a face loc zecilor de coloane oficiale, in special pe caile care leaga Aeroportul Otopeni de Palatul Parlamentului. Peste 70 de sefi de stat, premieri si ministri de Externe au confirmat pana in prezent participarea. (L. Florea)

RAPIREA DIN IRAK - Sase milioane de euro despagubiri
Procesul rapirii in Irak a celor trei jurnalisti romani a fost demarat ieri, la aproape un an de la trimiterea dosarului in instanta. Victimele au precizat in fata Curtii de Apel Bucuresti ca solicita fiecare cate doua milioane de euro despagubiri, de la cei doi inculpati, Omar Hayssam si Mohammad Munaf. Instanta i-a audiat ieri pe Sorin Miscoci si pe Ovidiu Ohanesian. (Miruna Pasa)

CRAIOVA - Copii accidentati de masina Politiei
Doua fete care traversau pe o trecere de pietoni din Craiova au fost accidentate, ieri, de o masina de politie. Tinerele, de 11 si de 17 ani, au fost ranite usor. Soferul masinii, agentul sef-adjunct Sinel Gulian, spune ca avea girofarul pornit si ca nu a rulat cu mai mult de 80 km/h. Anchetatorii spun ca semaforul s-a schimbat in rosu in momentul in care traversau cele doua, dar varianta nu e sustinuta de martori. (M. Garvila)

ORDONANTA - Inmatricularea auto devine permanenta
Autovehiculele vor fi inmatriculate permanent, pe numele proprietarilor succesivi, de la prima inscriere si pana la scoaterea din circulatie, a decis ieri Guvernul. Pe de alta parte, pentru masinile noi pe care le vand, comerciantii autorizati vor putea oferi cumparatorului, o data cu vehiculul achizitionat, si placutele de inmatriculare. O alta modificare este ca taxele de inamtriculare vor fi platite direct la ghiseele de inmatriculare. (Aniela Nine)


ATERIZARE FORTATA. Un avion de mici dimensiuni, cu doua persoane la bord, a aterizat fortat ieri dupa-amiaza in apropierea unei unitati militare de transmisiuni din zona localitatii Costinesti. Pasagerii au scapat cu rani usoare si au fost externati la scurt timp dupa incident. O comisie de la Autoritatea Aeronautica a demarat o ancheta pentru a se stabili cauza accidentului. (Emilia Sava)
×
Subiecte în articol: observator bucuresti