x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

26 Feb 2007   •   00:00
13:29 - ACCIDENT
NEAMT. Autoritatile locale au anuntat ca trei persoane din judet au murit sambata noapte din cauza gerului, iar alte trei au ajuns la spital.
RESITA. Un autoturism sport a fost distrus aproape complet dupa ce soferul a adormit la volan si masina a intrat intr-un copac. (M.B.)
13:34 - DEZBATERE
LOTO. La extragerea 6/49 s-a inregistrat un nou report la categoria I, in valoare de 3.704.147 de lei. Numerele castigatoare au fost: 5, 24, 13, 28, 42, 14. La categoria a doua, 18 jucatori au castigat cate 15.154 de lei. Numarul extras la Noroc este: 9933072. Si aici a fost report la primele doua categorii.
PLOIESTI. Sase detinuti de la penitenciar s-au intalnit cu zeci de elevi pentru a le da acestora sfaturi despre cum sa traiesti fara sa te certi cu legea. Ei au explicat cat de important este sa stii sa iti alegi prietenii si anturajul. Detinutii le-au povestit adolescentilor si despre viata din puscarie. (N.M.)

ANIVERSARE - Muzeul Brukenthal, la 190 de ani
Muzeul Brukenthal din Sibiu a implinit 190 de ani de cand a fost deschis publicului. Folosita initial ca resedinta oficiala si palat de iarna, actuala cladire a devenit muzeu in 1817, la solicitarea baronului Samuel von Brukenthal. Inclusa in calendarul manifestarilor Capitalei Culturale Europene - Sibiu 2007, aniversarea a fost marcata prin deschiderea a nu mai putin de cinci expozitii amenajate in cadrul muzeelor de istorie, de vanatoare si in Palatul Brukenthal. (Dan Tomozei)

BORSA - Alunecarile de teren continua
La doar cateva zile dupa ce doua gospodarii au fost distruse de alunecarile de teren din orasul maramuresean Borsa, o a treia familie a fost evacuata sambata noaptea. Masele de pamant care au luat-o la vale in zona "Dealul Varful Garlei" continua sa puna in pericol si alte zeci de case. Viceprimarul Ioan Timis a precizat faptul ca in zona se lucreaza zi si noapte cu excavatoare si se incearca introducerea unor tuburi sub pamant pentru a se devia cursul unui parau. (Vasile Dale)

PRIVATIZARE - Tractorul are multi petitori
Gigi Becali, fratii Paunescu, Atlassib si Mahindra&Mahindra sunt doar cativa dintre investitorii interesati sa cumpere active ale societati Tractorul Brasov. Saptamana trecuta, Adunarea Generala a Actionarilor Uzinei Tractorul Brasov a decis ca societatea sa fie lichidata voluntar, iar apoi, printr-un lichidator, fluxul tehnologic de productie de tractoare si brand-ul unitatii sa fie vandute in anumite conditii. Statul va cheltui peste 10 milioane euro cu platile compensatorii acordate timp de un an catre salariatii disponibilizati de la Tractorul. (E. Stan)

BISTRITA - Contrabandist perseverent
Politistii bistriteni au confiscat sambata noapte, in zona orasului Beclean, 37.500 de pachete de tigari de contrabanda din Ucraina. Asta dupa ce cu doar trei zile inainte retinusera 49.900 de pachete de la acelasi sofer din judetul Mures. Verificat de politisti, Vasile Teodor Rosca nu a putut prezenta nici de aceasta data documentele de provenienta ale marfii. Tigarile au fost din nou confiscate, iar barbatului i s-a intocmit un nou dosar penal pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. (Mara Raducanu)

MOLDOVA - Investitii pentru energia electrica
Banca Mondiala va investi prin compania Transelectrica 24,6 milioane de euro pentru retehnologizarea statiilor de transformare din Suceava, Bacau si Roman. Anuntul a fost facut la Suceava de ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, investitiile vor conduce la cresterea sigurantei in alimentare si la cresterea calitatii curentului electric. "Am avut o discutie cu toti distribuitorii inclusiv cu EON si le-am atras atentia ca la Suceava si la Iasi exista plangeri in legatura cu calitatea curentului electric", a spus Vosganian. (Nicu Amuraritei)

VALCEA - Adolescent acuzat de frauda on-line
Un adolescent de 16 ani, care a postat pe cel mai important site de vanzari on-line din lume o oferta fictiva pentru incarcarea cartelelor telefonice preplatite, a fost prins de politistii valceni. Tanarul se folosea de numele unui operator intern de pe piata de profil. In locuinta adolescentului au fost gasite telefoane mobile, carduri de memorie si alte dispozitive de stocare a datelor informatice. Anchetatorii continua cercetarile. (Mediafax)

BIHOR - Noul episcop a fost inscaunat
Mii de credinciosi ortodocsi au asistat ieri la slujba de inscaunare a Prea Sfintitului Sofronie Drincec, ales episcop al Oradei, Bihorului si Salajului de catre Colegiul Electoral Bisericesc. Inainte de a fi desemnat episcop, la 39 de ani, PS Sofronie Drincec a coordonat activitatea bisericii ortodoxe de la Jula (Ungaria). Slujba de intronizare a fost condusa de PS Andrei, arhiepiscopul de Alba-Iulia. (Teodora Ivan)

ILFOV - Taximetrist talharit si sechestrat
Un taximetrist bucurestean a ajuns sa fie inchis in portbagajul masinii sale dupa ce a luat un client si l-a condus intr-o zona nepopulata, pe un camp. Soferul a fost amenintat cu cutitul, deposedat de bani si de telefon si sechestrat in portbagajul autoturismului. Cand a ajuns la o benzinarie, taximetristul a reusit sa deschida din interior portbagajul si a coborat, iar agresorul a plecat mai departe cu masina. Suspectul a fost identificat si retinut de politisti sambata noapte. (Mara Raducanu)

Cristian Nistor/ROMPRES FOTO

PAGUBE. Un incendiu izbucnit sambata noapte la Complexul Comercial "Shopping Center" din Piata Crangasi a distrus mai multe magazine din incinta cladirii, pe o suprafata de aproximativ 450 de metri patrati. Desi nu au fost inregistrate victime, pagubele produse sunt de ordinul miliardelor de lei vechi.
×
Subiecte în articol: observator