x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

19 Feb 2007   •   00:00
15:05 - NEATENTIE
TIMISOARA. Un procuror a fost grav accidentat pe trotuar de o soferita care a confundat pedalele, speriata de sunetul sirenei unei salvari.
FOCSANI. Animalele de companie vor fi trecute la intretinere, locatarii urmand sa plateasca apa rece si calda consumata in plus.
15:07 - AGRESIUNE
PITESTI. Un grav accident s-a petrecut ieri in judetul Arges. Trei persoane care locuiau in aceeasi casa din Pitesti au murit intoxicate cu monoxid de carbon din cauza unei defectiuni produse la cosul de evacuare al centralei termice.
BOTOSANI. Doua fetite, in varsta de trei, respectiv patru ani, au fost internate in spital dupa ce au fost agresate de tatal lor. Fetele au fost batute cu cureaua pentru ca au plecat la bunici fara sa spuna parintilor. Parintele brutal ar putea fi decazut din drepturi.

CANALUL BISTROE - Romania critica Ucraina
Romania a criticat la o reuniune a Comitetului Permanent al Conventiei de la Ramsar atitudinea Ucrainei legata de Canalul Bistroe. "Partea romana a aratat ca toate rezolutiile adoptate de organismele internationale, prin care Ucrainei i s-a solicitat in mod repetat sa se conformeze normelor internationale pentru minimalizarea impactului asupra ecosistemului Deltei Dunarii, au fost ignorate de autoritatile de la Kiev", a declarat Corina Vintan, purtatorul de cuvant al MAE. (Mediafax )

SOLICITARE PC - Rezolutiile sa fie publice
PC va solicita astazi Administratiei Prezidentiale sa faca publice toate rezolutiile semnate de cei trei presedinti ai tarii - Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu. "Opinia publica trebuie sa afle daca este o practica semnarea acestor rezolutii de catre presedintele Romaniei si trimiterea lor personal la ministri si nu primului-ministru sau altor institutii abilitate sau este introdusa de actualul presedinte", a precizat ieri secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu (foto). (Dana Piciu)

CONSTANTA - Tineri carbonizati intr-un accident
Trei tineri studenti au murit carbonizati, si altul este grav ranit, dupa ce autoturismul in care se aflau a intrat sambata noapte intr-un copac si a luat foc in statiunea Mamaia. Potrivit Inspectoratului Politiei Judetene Constanta, soferul, in varsta de 20 de ani, a pierdut controlul directiei si a intrat in copacul de pe marginea drumului. In urma impactului, masina a luat foc, fiind carbonizata in totalitate. Soferul si doua tinere si-au pierdut viata, iar al patrulea tanar a fost internat cu arsuri grave pe corp. (Emilia Sava)

AZUGA - Doi suedezi s-au pierdut pe munte
Un om de afaceri suedez, impreuna cu soferul sau s-au pierdut ieri pe munte in zona statiunii Azuga. Acesta venise in Romania pentru aniversarea fiicei sale. Salvamontisti si jandarmi montani din Azuga, Sinaia si Busteni cu cinci ATV-uri si doua masini de teren au pornit imediat in cautarea lor. Dupa mai bine de sase ore de cercetari in zona statiunii Azuga, salvamontistii si-au extins cautarile in zona statiunii Busteni, dar nu exclud posibilitatea ca strainii sa se fi ratacit in Valea Doftanei. Pana la inchiderea editiei cei doi nu fusera gasiti. (A.B.)

NUMIRI - Guvernul pregateste noi ambasadori
O lista cu mai multe propuneri de ambasadori pe care figureaza nume ca Simona Miculescu, Sever Voinescu, Mihnea Motoc, Teodor Baconschi si Calin Fabian este in curs de finalizare la Guvern. Surse guvernamentale citate de Mediafax spun ca Sever Voinescu este propus pentru Washington, Simona Miculescu il va inlocui in functie pe Mihnea Motoc la ONU, iar acesta va fi numit sef al reprezentantei Romaniei pe langa UE, in locul lui Lazar Comanescu. Calin Fabian este propus ambasador in Olanda, iar Teodor Baconschi la Paris.

Loto 6/49 - Nici un castigator la categoria I
Numerele castigatoare la extragerea Loto 6/49 de aseara sunt: 5, 38, 35, 48, 32, 15. Marele premiu a ramas inca necastigat, reportul ajungand la suma de 3.022.196 RON. La categoria a II-a, opt persoane au castigat cate 34. 661 RON. Alte 586 sunt mai bogate cu cate 709 RON. Numarul extras la noroc este 6 9 0 5 3 3 5.

PREJUDICIU - Retea de falsificatori anihilata
Politistii bucuresteni au anihilat o retea de falsificatori care a obtinut credite bancare de aproximativ 300.000 de RON folosind carti de munca si adeverinte false pe numele unor firme fara activitate. Potrivit lui Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei "reteaua era formata din 30 de persoane, 18 dintre acestea fiind urmarite penal". Capii retelei au fost retinuti, ei fiind cercetati in arest preventiv pentru tentativa de furt calificat, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, fals material in inscrisuri sub semnatura privata in declaratii. (Mara Raducanu)

GALATI - Cazurile de gripa se inmultesc
Numarul cazurilor de gripa din judetul Galati a ajuns la 47, ultimele zece fiind confirmate in ultimele trei zile, conform Centrului de Referinta pentru Gripa al Institutului Cantacuzino. Potrivit directorului Directiei de Medicina Preventiva Galati, dr. Mihaela Ghiurca, au fost inregistrate 886 cazuri de bronhopneumonii si pneunonii, dintre care 145 au necesitat internarea. Mai mult decat atat, in judetul Galati, 18 persoane au decedat din cauza unor complicatii provocate de virozele respiratorii. (Daniel Mihalascu)

CASTELUL BRAN - Ancheta asupra retrocedarii
Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru petitii din cadrul Camerei Deputatilor solicita Biroului Permanent constituirea unei comisii de ancheta pentru cercetarea legalitatii Castelului Bran. "Castelul este un obiect de patrimoniu si exista suspiciuni fata de succesiunea mostenitorilor, de taxele succesorale (...) si de derularea unor investitii in castel", a declarat Horea Vioreanu, deputat PNL de Cluj. Solicitarea Comisiei de abuzuri va fi analizata in cursul zilei de astazi. (Mediafax )

NICU ALIFANTIS & ZAN - Penultimul concert "in balon"
Nicu Alifantis si trupa ZAN - Razvan Mirica, Virgil Popescu, Sorin Voinea, Relu Bitulescu - vor sustine in aceasta seara, la Teatrul "Ion Creanga" din Bucuresti, de la ora 19:00, penultimul concert din turneul intitulat "Cinci saptamani in balon". Pentru cei cinci muzicieni, cele tot atatea saptamani "petrecute" in balon au reprezentat ocazia perfecta de a celebra un deceniu de colaborare. (Ramona Draghici)

CONDAMNARI - Infractori romani adusi din noua tari
Un grup de 14 romani si un cetatean din Republica Moldova, condamnati de instantele romane pentru diverse infractiuni, urmeaza sa fie extradati astazi si maine din Italia, Franta, Austria, Germania, Spania, Grecia, Olanda, Bulgaria si Serbia pentru a-si ispasi pedepsele in Romania. Potrivit MAI, cei 14 infractori romani, cu varste cuprinse intre 21 si 55 de ani, au fost condamnati pentru inselaciune, talharie, vatamare corporala grava, furt calificat, raport sexual cu o minora si trafic de droguri. (Mediafax)

PREJUDICIU - Retea de falsificatori anihilata
Politistii bucuresteni au anihilat o retea de falsificatori care a obtinut credite bancare de aproximativ 300.000 RON folosind carti de munca si adeverinte false pe numele unor firme fara activitate. Potrivit lui Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, "reteaua era formata din 30 de persoane, 18 dintre acestea fiind urmarite penal". (Mara Raducanu)

Vasile Dale/JURNALUL NATIONAL

TORT INTRE COARNE. 250 de vanatori din Maramures si-au scos ieri nevestele la o petrecere de pomina in cadrul celei de-a 16-a editii a balului vanatorilor. Locul ales nu a fost intamplator: un restaurant situat in mijlocul unei paduri de stejar, denumita "2 Veverite". Nu au lipsit surprizele: un foc imens de tabara, artificii si un tort al vanatorilor, realizat pe un suport inedit: coarne reale de cerb. (Vasile Dale)
×
Subiecte în articol: observator