x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

08 Feb 2007   •   00:00
16:07 - CANDIDAT
VALEA JIULUI. Un barbat cautat de politisti de aproape un an, dupa ce a rapit o persoana din Vulcan, a fost prins in Valea Jiului.
HUNEDOARA. PC l-a propus pe fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, pe lista de candidati a partidului pentru PE.
16:07 - CANDIDAT
PARCHETUL GENERAL. Magistratul Gabriela Scutea a fost propus ieri de ministrul Justitiei, Monica Macovei, pentru functia de adjunct al procurorului general. Incepand cu luna noiembrie a anului trecut, Scutea a ocupat acest post prin delegare. Propunerea a fost trimisa la CSM.
TRANSFER. Plangerea formulata de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti impotriva edilului Sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, si a unor functionari ai primariei pe care o conduce, in legatura cu ridicarea constructiei Cathedral Plaza, a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme.

SCANDALOS - Procuroare, in pat cu gangsterii
Purtatoarea de cuvant a Parchetului Curtii de Apel Craiova a fost revocata din functie si transferata la Tribunalul Dolj, din cauza relatiei de concubinaj pe care a avut-o cu un inculpat cautat in Franta pentru contrafacere de carduri bancare. Claudia Budiana a inceput sa fie verificata in urma unei perchezitii efectuate la domiciliul sau, actiune in urma careia prietenul ei, Stelian Ionescu, a fost arestat in baza unui mandat european trimis de Tribunalul de Mare Instanta din Lyon. Cazul procuroarei va fi analizat si de Consiliul Superior al Magistraturii. (Mihai Gavrila)

Dumitru Sechelariu, bun de plata
Curtea de Apel Bacau a stabilit ieri ca fostul primar al orasului, Dumitru Sechelariu (foto), si sotia sa, Laudeta, nu pot justifica provenienta sumei de 119.969 RON din averea familiei. Judecatorii au admis astfel concluziile comisiei de cercetare a averii si l-au obligat pe fostul edil-sef sa plateasca suma considerata ilicita in termen de 45 de zile de la ramanerea irevocabila a hotararii. Sentinta de ieri poate fi atacata cu recurs la instanta suprema. (M. Pasa)

DOMENIUL PUBLIC - Restrictii la constructii
Pe terenurile si pe spatiile apartinand domeniului public este restrictionata amplasarea constructiilor, cu exceptia celor necesare desfasurarii serviciului propriu-zis, prevede un proiect de lege adoptat ieri de Guvern. "Nu mai poti sa construiesti in parcuri de cate ori vrei orice constructie, pe care, eventual, un consiliu, local din anumite interese o propune si o si realizeaza", a precizat secretarul de stat in MAI, Mircea Toader. In plus, societatile comerciale care apartin administratiei publice pot fi privatizate, conform legii. (A. Nine)

HUNEDOARA - Bratarile dacice, la proces
Cele cinci bratari dacice din aur recuperate recent de statul roman vor fi aduse vineri la Deva, unde se judeca un nou termen in procesul "aurului dacic". Potrivit procurorului general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia, Augustin Lazar, bratarile vor ajunge astazi la Alba-Iulia, de unde vor fi transportate la Deva. In procesul "aurului dacic" sunt trimise in judecata 13 persoane, despre care anchetatorii spun ca au gasit si apoi au traficat pe piata neagra din strainatate 15 bratari dacice din aur, provenite din Muntii Orastiei. (Monalise Hihn)

SENAT - Ministri audiati la Comisia de Abuzuri
Comisia de Abuzuri a Senatului ii va audia saptamana viitoare pe ministrii Finantelor si Transporturilor si pe ministrul-delegat pentru Lucrari Publice pentru a explica cum s-a folosit fondul destinat construirii de locuinte sociale. Audierea a fost ceruta de senatorul PC Rodica Stanoiu, partidul sau dorind sa afle destinatia sumelor. Conform legii, Guvernul este obligat sa aloce 2% din banii obtinuti din privatizarile efectuate de stat construirii de locuinte sociale, dar pana acum banii nu au fost inclusi in bugetul de stat. (Dana Piciu)

LEGEA INSOLVENTEI - Uzinele Tractorul si Rulmentul, pasuite
Aplicarea Legii insolventei la uzinele Tractorul si Rulmentul din Brasov va fi amanata cu sase luni, Executivul amanand astfel printr-o OU inchiderea celor doua fabrici. "In acest fel dam posibilitatea sa se aplice masurile de privatizare si, in acelasi timp, sa poata fi aplicate masurile sociale", a precizat motivatia acestei decizii premierul Tariceanu. (A. Nine)

SN MANGALIA - Fostii directori, cercetati penal
Fostul director general al Santierului Naval Mangalia si adjunctul acestuia sunt cercetati penal, fiind acuzati de delapidare, abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Ei sunt acuzati ca au aprobat si dispus casarea unor nave militare si taierea acestora, iar deseurile rezultate au fost evidentiate in cantitati mai mici decat cele reale. S-a creat astfel un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro.

DEPUTATI - 16 milioane RON pentru investitii
Deputatii si-au propus sa cheltuiasca anul acesta 15.887.000 RON pe lucrari de investitii. Conducerea Camerei a aprobat ieri lista detaliata a lucrarilor ce urmeaza sa fie efectuate in acest an. Astfel, pentru continuarea investitiilor la Palatul Parlamentului a fost planificata suma de 14.000.000 RON, iar pentru definitivarea si amenajarea parcajului - 1.887.000 RON. Jumatate din suma alocata investitiilor, respectiv 6.930.000 RON, va fi cheltuita insa de Senat, Camera fiind ordonator de credite. (Carmen Vintila)

Vasile Dale/JURNALUL NATIONAL

CAVNIC. Turistii au ridicat in curtea unei pensiuni din Cavnic un om de zapada de 4,15 metri, la care au muncit timp de trei zile. Ideea de a ridica acest urias de nea apartine unor turisti din Timisoara, care si-au depasit recordul de anul trecut. In 2006, ei se mandreau cu un om de zapada de doar 2 metri. (Vasile Dale)
×
Subiecte în articol: observator