x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

03 Feb 2007   •   00:00
12:39 - VANT
PORT. Navigatia si operatiunile de incarcare-descarcare a vaselor comerciale in portul Constanta au fost suspendate din cauza vantului.
SUCEAVA. Procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, a participat la inaugurarea noului sediu al Parchetului Curtii de Apel.
12:44 - AMANARE
CAZUL BIVOLARU. Instanta Judecatoriei Pitesti a amanat cu o saptamana discutiile privind propunerea de eliberare conditionata a fostului deputat Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de detentie pentru frauda. Magistratii asteapta depunerea la dosar a unor noi documente. (Elly Cristea)
SMURD. Coordonatorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, Raed Arafat, a declarat ca Ministerul Administratiei si Internelor si cel al Sanatatii vor achizitiona in acest an inca sase elicoptere care sa fie puse la dispozitia SMURD.

ADELA OMAR - "Nu mi-am vazut sotul"
Sotia fugarului Omar Hayssam s-a intors ieri-dimineata din calatoria facuta in Orient. Adela Omar a ajuns la Aeroportul Henri Coanda cu o cursa de Damasc si a declarat reporterilor ca nu si-a intalnit sotul, urmarit international pentru terorism, dar ca i-a trimis acestuia, prin intermediul unor cunostinte, calmantele pe care le cumparase pentru el din Romania. Femeia a mai sustinut ca starea sirianului este foarte grava si ca acesta urmeaza sa fie operat din cauza unor complicatii la ficat. Interventia chirurgicala ar urma sa aiba loc la o clinica din Liban, a sustinut Adela Omar. (M.P.)

ANTICORUPTIE - Parlamentar, la un pas de instanta
Deputatul PD de Constanta, Stelian Dutu, se afla pe punctul de a fi trimis in judecata pentru comiterea unor infractiuni conexe infractiunilor de coruptie. Procurorii anticoruptie i-au prezentat joi materialul de urmarire penala in dosarul privind Regia Autonoma de Ape Constanta, urmand sa fie intocmit rechizitoriul de sesizare a instantei, potrivit DNA. Parlamentarul a sustinut inca de la declansarea cercetarii sale ca este nevinovat. (V. Fotache)

GUVERN - Oana Marinescu a vrut "altfel"
Oana Marinescu a sustinut ieri o ultima conferinta de presa la Palatul Victoria pentru a-si lua "la revedere" de la jurnalistii acreditati la Guvern, purtatorul (inca) de cuvant al Guvernului urmand sa intre in concediu prenatal de luni. O conferinta de presa "altfel" - cum a vrut ea sa o numeasca - la care a raspuns la 10 intrebari care nu i-au fost adresate niciodata in cei 2 ani cat a fost in functie. Posibilii inlocuitori ai Oanei Marinescu sunt: Maria Coman - prezentator Antena3 si Adrian Bucur - prezentator Prima TV.

TARGU-JIU - Profesor universitar, prins cu mita
O profesoara din cadrul Universitatii Constantin Brancusi din Targu-Jiu a fost prinsa in flagrant in timp ce primea bani de la mai multi studenti. Profesoara a fost prinsa chiar la ea acasa si a fost audiata la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj. Rectorul Universitatii, Adrian Gorun, a declarat ca femeia nu va mai lucra in cadrul acestei institutii de invatamant. (Gabriela Mladin)

SIBIU - Tavan cazut intr-un mall
O parte din tavanul mall-ului din Sibiu inaugurat in luna noiembrie a anului trecut s-a prabusit in timp ce zeci de clienti se aflau in magazin. Cand au observat ca structura se surpa, oamenii au fugit sa se adaposteasca si nimeni nu a fost ranit. "Incidentul s-a petrecut din cauza ca un instalator a urcat si a calcat pe acel schelet care sustinea planseul fals, un fel de gips carton. A inceput sa se desprinda si a inceput sa se lase partial pe o distanta de zece metri", a declarat Sorin Serbu, inspector-sef al Inspectoratului in constructii Sibiu. (Mediafax)

RECHIZITORIU - Camataru junior, trimis in judecata
Procurorii DIICOT au deferit justitiei un grup de traficanti de droguri de mare risc, care aduceau cocaina si ecstasy din Spania si Olanda si comercializau stupefiantele in special prin barurile si discotecile din Capitala. O parte din droguri au fost distribuite cu titlu gratuit unor minori La Tribunalul Bucuresti, 10 persoane, printre care se afla si fiul lui Sile Camataru, Albert Florian Balint, zis Bebe a lui Camataru, vor fi judecate in stare de arest preventiv, iar alte sapte in stare de libertate. (Violeta Fotache)

ANTENA 3 - Adrian Nastase, la €-profil
Astazi la Antena 3, de la ora 13:10, invitatul lui Dan Constantin la €-profil este Adrian Nastase. Fostul premier face o analiza severa a starii economiei romanesti si a relatiilor cu Rusia pe baza analizelor Centrului de Studii Geostrategice din cadrul Fundatiei Titulescu. In serialul consacrat energiilor nepoluante, in cadrul emisiunii il puteti urmari pe Ion Afendulis, presedintele Alfabit.

MARAMURES - Zapada cat casa in orasul Cavnic
Orasul Cavnic a fost acoperit aproape in intregime de nameti de peste doi metri in urma ninsorilor abundente din ultima saptamana. Oamenii sunt disperati, pentru ca in orice clipa acoperisurile caselor pot ceda sub greutatea zapezii. Mai mult, ei nici nu mai au unde sa isi arunce zapada din curte. Frezele drumarilor arunca zapada de pe drumul national pe trotuare sau in curti. Proprietarii de autoturisme sunt si ei disperati. Pentru a-si scoate masinile din garaje dau la lopata si doua zile. (Vasile Dale)

Bogdan Maran/MEDIAFAX

REVENIRE. Militarii batalionului 2 infanterie Calugareni - trupe de manevra - au fost primiti in cadrul unui ceremonial organizat la sediul bazei lor din Bucuresti, dupa misiunea ISAF IX din Afganistan. Membrii batalionului au revenit in tara in mai multe etape in cursul ultimei luni.
×
Subiecte în articol: observator