x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

02 Feb 2007   •   00:00
14:11 - FLAGRANT
FURT. Doi soferi de autobuz din Sibiu au fost prinsi de politisti in timp ce goleau de motorina rezervoarele vehiculelor pe care le conduceau.
JUSTITIE. CSM a luat act de cererea de demisie din Magistratura a lui Alexandru Chiciu. Acesta va deveni avocat. 14:16 - BLATISTII
ESUARE. Un iaht care transmisese un semnal SOS receptionat de Radio Coasta Constanta a fost gasit esuat la Gura Portitei. Politia de Frontiera Constanta a trimis doua salupe de interventie, ce au transmis ca vasul are o spartura sub linia de plutire. La bord erau doi cetateni germani.
ARGES. Peste 100 de calatori, majoritatea navetisti, au fost gasiti fara bilet intr-un tren personal care circula pe ruta Pitesti - Piatra Olt. "Blatistii" au fost nevoiti sa-si cumpere bilete la pret dublu, iar cei care nu au avut bani au fost amendati. Trei controlori CFR s-au ales cu dosare penale.

SALVATI DIN FURTUNA - Iaht german, esuat la Gura Portitei
Politistii de frontiera din Constanta au salvat ieri doi cetateni germani aflati pe un iaht care a esuat in apropiere de Gura Portitei. "Am trimis imediat doua echipaje de interventie. In ciuda furtunii de pe mare, colegii mei au reusit sa-i aduca cu bine. Ei plecasera la o plimbare pe mare, fara a avea o nava echipata corespunzator", ne-a spus Andrei Toba, seful Politiei de Frontiera Constanta. Acest incident vine la doar o zi de la semnarea unui parteneriat intre statul roman si cel german prin care Politia de Frontiera Constanta a primit 11 ambarcatiuni performante.

DESCALIFICARE - Indiggo, eliminata de la Eurovision
Gemenele au scapat de acuzatia de plagiat, dar tot nu merg mai departe la Eurovision. Trupa Indiggo a fost descalificata din cea de-a doua semifinala a selectiei nationale, programata sambata seara, din cauza ca n-au venit la repetitiile programate joi. Potrivit organizatorilor, gemenele Indiggo nu au respectat prevederile regulamentului, fiindca nu s-au prezentat la filmarile videoclipului pentru promovare in cadrul concursului. Astfel, interpretele au fost eliminate din competitie. (Catalina Iancu)

SUCEAVA - Paza cu jandarmi la opt manastiri
Cele opt manastiri si biserici sucevene aflate in patrimoniul UNESCO vor fi pazite de jandarmi. Prefectura a facut deja demersuri catre Ministerul Administratiei si Internelor, la solicitarea UNESCO, pentru suplimentarea numarului de personal la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Potrivit prefectului Orest Onofrei, este nevoie de cinci jandarmi pentru fiecare obiectiv aflat pe lista UNESCO. (Nicu Amuraritei)

BRASOV - Protest spontan la Tractorul
Peste o mie de sindicalisti de la Tractorul Brasov au blocat ieri o intersectie din oras in timpul unui protest spontan. La scurt timp, 1.100 de muncitori de la uzina Rulmentul s-au alaturat si ei mitingului. Liderul de sindicat de la Tractorul Brasov, Gheorghe Apostu, a declarat ca muncitorii sunt nemultumiti ca nu li se ofera conditii de lucru, din 15 ianuarie ei muncind in frig si fara apa calda, pentru ca energia electrica a fost furnizata la cote limitate. Mai mult, oamenii sunt nemultumiti ca nu au primit integral avansul din salariu. Protestul a incetat dupa pranz, in asteptarea negocierilor care urmau sa aiba loc dupa-amiaza la AVAS. (Libiu Mateescu)

MARAMURES - Pasul Gutai, blocat de tiruri
Trei tiruri care nu erau echipate corespunzator conditiilor de iarna au blocat ieri Pasul Gutai din Maramures, de pe DN18, care face legatura intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Unul dintre tiruri a fost tractat pana in apropierea Hanului Pintea, insa, spun lucratorii de la drumuri, operatiunea a fost extrem de dificila din cauza ghetusului si a zapezii. Ninsorile abundente au facut de altfel probleme in tot judetul. Politistii au dat sapte amenzi a cate 819 lei firmelor de deszapezire care nu si-au facut treaba cum trebuie. (Vasile Dale)

BUCURESTI - Tramvaiul 21 isi schimba traseul
Nu numai traficul rutier, ci si mersul tramvaielor se modifica din cauza lucrarilor de modernizare de pe Soseaua Colentina si Calea Mosilor din Bucuresti. Traseul liniei 21 se schimba de luni in ambele sensuri de la intersectia Colentina cu Ziduri Mosi prin Str. Ziduri Mosi, Bd. Ferdinand, Traian, Cal. Calarasilor, Bd. Coposu, Str. Sf. Vineri, Mosilor, Piata Sf. Gheorghe. Pentru preluarea calatorilor va fi infiintata linia de autobuze 667, care va circula intre statia Institutul Oncologic si Piata Rosetti pe traseul: Sos. Fundeni, Sos. Colentina, Mosilor si Bd. Carol I.

SPITALE - Ministrul Nicolaescu amendeaza mizeria
Spitalele Colentina si Polizu au fost amendate ieri de ministrul Nicolaescu din cauza lipsei de igiena. "Am pus toate spitalele din Bucuresti pe biletele si am tras din bol. Au cazut doua: Colentina si IOMC Polizu", a declarat Nicolaescu. Ambele institutii medicale nu respecta conditiile de igiena in blocurile alimentare si spalatorii, dar si pe cea a personalului medical. Managerul spitalului Colentina a fost amendat cu 100 de milioane de lei vechi, iar cel de la Polizu cu 138 de milioane de lei vechi. Controalele vor continua in toata tara. (Oana Antonescu)

ARAD - Pistol lipsa la Politia de Frontiera
Un pistol Carpati de calibrul 7,65 si sase cartuse au disparut de mai bine de o saptamana din dotarea punctului de trecere a frontierei Varsand. Arma ar fi trebuit sa se afle asupra unui agent principal, dar este de negasit din 26 ianuarie. Anchetatorii urmeaza mai multe piste pentru a elucida acest mister. (Teodora Ivan)

TESTE NATIONALE - Scandal fara vinovati
Procurorii i-au scos de sub urmarire penala pe cei trei angajati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) implicati in scandalul privind Testarile nationale. Fostul director in MEdC Adrian Stoica si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu au fost cercetati pentru neglijenta in serviciu, pentru ca in 2006 au inmanat, fara a se asigura, subiectele Testelor Nationale unui jurnalist.

Copil dispArut - Neagu Marian Alexandru
Are 6 ani si a disparut la 29 decembrie 2006 din Complexul de Servicii Comunitare din Ramnicu-Valcea, unde se afla in plasament de urgenta. Cei care l-au vazut sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la Jurnalul National.

JURNALUL FOTO

TEATRU. Actorii Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu, alaturi de sase studenti de la Universitatea Hyperion, au sustinut o reprezentatie la redactia Jurnalului National. Ei au pus in scena spectacolul "S-o mai schimba ceva, nene Iancule?", dupa un scenariu semnat de Rodica Mandache si in regia artistica a Dianei-Maria Mihailopol.
×
Subiecte în articol: observator