x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

10 Mar 2007   •   00:00
16:20 – CONTRABANDA
CONSTANTA. Aproape 3.000 de perechi de pantofi sport contrafacuti, in valoare de 172.000 de euro, au fost descoperite in Portul Constanta.
DONATIE. Sase tone de ajutoare donate de o organizatie norvegiana au ajuns la Braila, urmand sa fie impartite persoanelor sarace.
16:25 – GREVA
GALATI. Negocierile intre patronat si sindicate s-au incheiat fara solutionarea conflictului de munca, astfel incat siderurgistii de pe platforma Mittal Steel Galati ar putea declansa greva de avertisment la sfarsitul saptamanii viitoare, a anuntat Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea.
GHINION. Masina comisarului Garzii Financiare Bacau, Romeo Fratila, a fost tamponata in parcarea unui complex comercial din municipiu, chiar dupa ce acesta efectuase un control care viza vanzarea unor cantitati mari de produse alcoolice fara timbre fiscale sau cu timbre false.

ROVINARI - Hoti de fier vechi impuscati
Un barbat a fost impuscat mortal, iar altul a fost ranit grav de un paznic intr-o exploatare miniera de la Rovinari, informeaza Mediafax. Incidentul s-a produs in noaptea de joi spre vineri, cand mai multi tineri au intrat in cariera Rosia pentru a fura cabluri metalice si fier vechi. "Am venit cat am putut de repede si l-am gasit (n.r. – pe paznic) alaturi de cei pe care ii impuscase. Era lovit la cap si mi-a spus ca fusesera trei-patru indivizi inarmati cu cutite si topoare. El a fost taiat si lovit cu toporul in cap si din cauza asta a tras cu pistolul din dotare", a declarat seful echipei de paza.

DEVA - O noua bratara dacica depistata
Procurorii au anuntat ieri la Deva, unde s-a judecat un nou termen in procesul aurului dacic, ca statul roman face demersuri pentru recuperarea unei a sasea bratari dacice din aur. Aceasta a fost reperata in Statele Unite, la o galerie de arte din New York. Procurorul Adrian Sava de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a declarat ca bratara are 684,4 grame, dar nu a precizat cine a facut expertiza. Tot la termenul de ieri, instanta a respins cererea de arestare a cinci din cei 13 inculpati in dosarul cautatorilor de aur. (Monalise Hihn)

PARCUL BORDEI - Videanu n-a semnat expunerea de motive
Soarta Parcului Bordei va fi decisa de consilierii generali ai Capitalei in sedinta de saptamana viitoare. "Nu am semnat expunerea de motive a proiectului, pentru ca membrii comisiei tehnice de urbanism au dat un vot negativ. Stiti procesul care este intre Costanda (n.r. – proprietarul zonei verzi) si consilierii municipali, acestia din urma au dreptul sa hotarasca, ei pot avea o initiativa legislativa si pot promova un act de Consiliu General", a spus Videanu. (Monica Andrei Capatos)

CAPTURA - 1,5 tone de peste braconat la Tulcea
Jandarmii tulceni au confiscat peste 1.500 kg de peste de diferite specii si peste 3.000 de metri de plase monofilament, transmite Rompres. Captura a fost facuta de la opt constanteni cu varste cuprinse intre 21 si 36 de ani, care au braconat in lacul Zmeica din judetul Tulcea. In timpul anchetei, braconierii au declarat ca intentionau sa vanda pestele in Constanta si Bucuresti. Cele 1.500 kg de peste, in special crap, au fost confiscate si vor fi predate unei societati comerciale pentru a fi vandute.

ACHIZITIE - 10 limuzine pentru Cotroceni
Administratia Prezidentiala intentioneaza sa cumpere 14 autoturisme, din care zece limuzine, la un pret total estimat la 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA (aproximativ 500.000 de euro). Conform unui anunt publicat de Administratia Prezidentiala si citat de Mediafax, contractul va fi atribuit prin licitatie deschisa. Documentul prevede livrarea a zece autoturisme de tip limuzina, o masina break, doua autovehicule berline si un furgon. Sumele aferente achizitiei vor fi platite de la bugetul de stat.

LITORAL - Reabilitare de 300 de milioane de euro
Lucrarile de reabilitare a plajelor romanesti vor fi demarate in acest an, finantarea fiind asigurata din fonduri structurale. Programul de combatere a eroziunii costiere cuprinde reabilitarea plajelor si falezelor de la Navodari si pana la Vama Veche, valoarea totala a proiectului fiind de aproape 300 de milioane de euro. Un studiu realizat de specialisti de la o universitate japoneza arata ca trebuie luate masuri urgente de reamenajare, in special pe zona Mamaia Sud. (Emilia Sava)

PASAJUL BASARAB - Circulatia, inchisa pe Orhideelor
Bulevardul Orhideelor va fi inchis de la 1 aprilie din cauza lucrarilor de constructie la Pasajul Basarab. "Suntem aproape cu o luna in avans fata de programul pe care ni l-am stabilit. Au fost facute testele la fundatiile create, sunt in proportie de 100% reusite, ceea ce ne creeaza premisele ca sa demaram in forta lucrarile in saptamanile urmatoare. La 1 aprilie vom inchide si circulatia in zona Garii Basarab pentru a monta macaraua-turn ce va lucra la pilonul principal", a spus Adriean Videanu. (Monica Andrei Capatos)

INAUGURARE - Centru antidrog in Pantelimon
Un nou centru de tratament cu metadona pentru dependentii de droguri va fi deschis saptamana viitoare in cartierul bucurestean Pantelimon. Suma alocata pentru realizarea proiectului se ridica la aproximativ 180.000 de dolari, potrivit lui Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog. (Mara Raducanu)

Andreea Balaurea/MEDIAFAX

MUCENICI. Crestinii ortodocsi au sarbatorit ieri "Sfintii 40 de mucenici din Sevastia", prilej pentru acestia sa ia parte la slujbele speciale si pentru copii sa se bucure de traditionalii "macinici" sau "mucenici", preparati in stiluri diferite in diversele regiuni ale tarii. Potrivit obiceiului, in aceasta zi se beau 40 sau 44 de pahare de vin rosu, pentru a avea putere de munca tot restul anului.
×
Subiecte în articol: observator