x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

04 Noi 2006   •   00:00

10:21 = AGRESIUNE

AVANTAJ. Magistratii ar putea beneficia de pensii de invaliditate daca aceasta este determinata de accidente sau boli obisnuite.
BUCURESTI. Sotia atasatului militar al Ambasadei Israelului la Bucuresti a fost agresata de un taximetrist, in zona Pietei Romane.

10:26 - INSTANTA

TRAFICANTI. Sapte persoane - printre care si Albert Florian Balint, ruda a fratilor Camataru - au fost prezentate magistratilor Tribunalului Bucuresti, procurorii propunand arestarea preventiva a lor pentru trafic de droguri.
CONSULTARI. Procedurile de nominalizare pentru posturile de judecator la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene si la Tribunalul de Prima Instanta sunt in desfasurare, iar rezultatele vor fi prezentate public dupa consultarile cu institutiile europene, a declarat premierul Tariceanu.

DEMONSTRATIE AUTO - Bulevardul Libertatii va fi inchis maine
Bulevardul Libertatii, care trece prin fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, se inchide maine pentru a gazdui o demonstratie auto. Traficul rutier va fi inchis intre orele 05:00 si 17:00 pe segmentul cuprins intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite. Autobuzele liniei 136 vor circula pe traseul: Strada Izvor - Bulevardul B.P. Hasdeu - Splaiul Independentei si retur pe Libertatii - Natiunile Unite - Izvor.

CLUJ - Cere daune unor institutii sanitare
Un clujean cere daune de un sfert de miliard de euro unor institutii sanitare pe care le acuza de infectarea sa cu virusul hepatic, procesul incepand ieri la Tribunalul Cluj. Alexandru Tiberiu Laczi sustine ca, in timp ce facea dializa la Centrul de Dializa Cluj, in perioada noiembrie 2004 - iunie 2005, ar fi fost infectat cu virusul hepatic B si C. Laczi a dat in judecata Spitalul Judetean, Centrul de Dializa Cluj si DSP Cluj.

ANCHETA - Bradisteanu a cerut suspendarea
Medicul Serban Bradisteanu, cercetat pentru ca ar fi luat mita aproximativ 4 milioane de euro in cazul unei licitatii, a cerut procurorilor anticoruptie suspendarea urmaririi penale, invocand starea sa precara de sanatate. Anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale, care va stabili daca situatia in care se afla medicul permite sau nu continuarea cercetarilor.

RETELE TELESCOPICE - Consilier neutru intre Apa Nova si clienti
Problema facturilor emise intre septembrie 2005 si octombrie 2006 catre asociatiile de proprietari din Bucuresti, din zonele deservite de retelele telescopice, va fi rezolvata cu ajutorul unui consilier independent. Acesta va analiza reclamatiile facute de clienti si va media litigiul cu Apa Nova. De luna trecuta furnizorul Apa Nova a limitat la 5 metri cubi/luna/persoana valoarea facturii pentru clientii care utilizeaza retelele telescopice. In perioada anterioara insa numeroase asociatii de proprietari au reclamat ca facturile le-au fost incarcate si cu valoarea pierderilor de pe retea. (L.F.)

GALATI - Marinar disparut in apele Dunarii
Un marinar din Galati a disparut dupa ce a cazut in Dunare incercand sa lege cateva barje de un convoi. Barbatul, in varsta de 51 de ani, era angajat al unei societati comerciale din Galati care isi desfasura activitatea in portul mineralier si lucra pe impingatorul Luncavita 3. O echipa mixta formata din procurori si inspectori de munca ancheteaza modul in care s-a produs incidentul. Daca marinarul nu va fi gasit, el poate fi declarat disparut dupa un an de la data accidentului. (Daniel Mihalascu)

DROBETA TR. SEVERIN - Batai intre liceene filmate de colegi
Patru eleve de la doua licee din Drobeta Turnu-Severin risca sa fie exmatriculate dupa ce au fost protagonistele unor batai demne de luptele K1. Primul scandal a avut loc intre doua fete de clasa a XII-a de la Liceul "Domnul Tudor" care, potrivit directorului Sanda Baboniu, s-au batut pentru un coleg in timp ce alt baiat le filma cu telefonul mobil. Celalalt clinci a avut loc la Liceul "Stefan Odobleja". Fetele, eleve in clasa a XI-a, s-au paruit in urma unei farse. "Urmeaza sa luam masurile de sanctiune in consiliul profesoral", a precizat directorul Ion Parvut. (D. Stoichita)

PRETURI - Petrom ieftineste carburantii
Preturile carburantilor la pompele Petrom vor fi cu 7 bani/litru mai mici incepand de maine, "ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania" potrivit unui comunicat al companiei. Benzina ECO Premium va costa 3,17 lei/l, cea tip Premium 95 "fara plumb" - 3,15 lei, motorina Top Euro Diesel 4 - 3,15 lei/l si Euro Diesel 4 - 3,10 lei/l. (A.N. Ionescu)

PRESEDINTIE - Sefii SMG si DGIA, inaintati in grad
Seful Directiei Generale de Informatii a Armatei, Constantin Croitoru, a fost inaintat ieri in grad de general-locotenent de seful statului. DGIA a fost subiectul ambelor scandaluri din Ministerul Apararii, fie ca e vorba de declaratia fostului ministru in legatura cu filarea Cotroceniului, fie ca e vorba de telegramele legate de retragerea trupelor din Irak. Ieri, seful statului l-a inaintat in grad de amiral si pe seful Statului Major General, Gheorghe Marin. El a fost inlocuitorul surpriza al generalului Badalan, presedintele Traian Basescu declarandu-si atunci multumirea ca un reprezentant al fortelor navale a ajuns la sefia SMG. (Oana Stancu)

CAZUL TENDER - CSM acuza Parlamentul
Consiliul Superior al Magistraturii considera ca Parlamentul Romaniei, prin comisia Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, si-a depasit competenta constitutionala, incalcand-o pe cea a puterii judecatoresti in cazul Ovidiu Tender. Situatia sesizata de CSM se refera la faptul ca, pe baza plangerii omului de afaceri, comisia amintita s-a pronuntat inclusiv cu privire la nerespectarea deontologiei profesioanle de magistrati, aspecte ce intra exclusiv in atributiile instantelor sau al CSM.

ANTENA 3 - Mihai Tanasescu ataca bugetul
Fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu analizeaza hibele bugetului pe 2007. Seful Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor prezinta astazi, de la ora 13:10, in emisiunea E-Profil, realizata de Dan Constantin, punctele slabe ale legii prevazute sa directioneze banul public in anul viitor. Irina Socol, directorul general Siveco Romania, si Ion Mihailescu, presedintele Camerei Auditorilor, sunt de asemeni invitati in editia de azi a emisiunii E-Profil.

GAZE - MAI adauga taxe la pret
Primariile vor impune taxe locale distribuitorilor de gaze naturale, pentru ca retelele acestora folosesc terenurile din domeniul public, potrivit lui Mircea Toader, secretar de stat in MAI. "Va fi o taxa unica in toata tara, in functie de lungimea retelei", a declarat Toader, citat de Mediafax. "Nu s-a luat nici o decizie", raspunde Gabriel Sarbu, director la Autoritatea din domeniu, precizand ca doar o parte din taxa ar putea fi recunoscuta ca un cost suplimentar.

INCENDIU - Complexul Europa, din nou in flacari
Ieri-seara, in jurul orei 19:00, un nou incendiu a izbucnit in Complexul Europa din Bucuresti. Mai multe autospeciale s-au deplasat la locul incidentului, incercand sa intervina in forta pentru a stinge flacarile ce au cuprins unul dintre depozite. Pana in acest moment nu se cunosc circumstantele care au dus la declansarea incendiului.

TECUCI - 14 locuinte avariate intr-o explozie
O persoana a fost ranita, 14 locuinte si 4 autoturisme au fost grav avariate in urma unei explozii produse intr-un imobil din Tecuci. Deflagratia a fost cauzata de o acumulare de gaze, produsa ca urmare a faptului ca familia Tonu, proprietara apartamentului in care a avut loc incindentul, a deranjat racordul aragazului. In momentul in care Marin Tonu a incercat sa aprinda aragazul s-a produs explozia. (Daniel Mihalascu)

HOTARARE - Scaletchi, arestat pentru 29 de zile
Presedintele OADO Florentin Scaletchi a fost arestat ieri pentru 29 de zile de Tribunalul Bucuresti. El este acuzat ca ar fi cerut 20.000 de euro de la o persoana judecata intr-un dosar penal, promitand in schimb sa intervina pe langa magistrati ai instantei supreme pentru micsorarea pedepsei mituitorului. Scaletchi a mai fost inculpat si pentru ca ar fi luat o mita de 7.500 de euro, in schimbul eliberarii unei legitimatii antedatate de membru OADO. Avocatii inculpatului au declarat deja recurs. (M.P.)

NUMIRI - Noi consilieri la Parchetul General
Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si-a ales un nou consilier in persoana procurorului Catalin Borcoman, de la DIICOT Brasov, fost purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Acesta va incepe activitatea la Parchetul General de luni, fiind recomandat in aceasta functie, potrivit surselor din Parchetul Brasov, de Palatul Cotroceni. (Libiu Mateescu)


GOLESTI. Scafandri militari continua operatiunea de cautare a corpului mecanicului de zbor Constantin Hurchi, in lacul de acumulare de la Golesti. La inceputul saptamanii trecute, un elicopter militar s-a prabusit in lacul de acumulare de la Golesti. Doar doi dintre cei trei membri ai echipajului au fost gasiti.
×
Subiecte în articol: observator bucuresti