x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

10 Oct 2006   •   00:00

15:10 INCENDIU

CHITILA. Un pompier a fost ranit in urma unui incendiu care a cuprins cinci case din Cartierul Chitila. Pompierul a fost dus la Spitalul Floreasca.
TIMISOARA. Doua saloane de cinci stele au fost inaugurate la maternitatea Spitalului Bega. Mamicile trebuie sa plateasca 100 RON pe zi.

15:15 APARARE

BALOTAJ. Senatorii PSD nu au reusit ieri sa aleaga un inlocuitor pentru George Maior la presedintia Comisiei pentru aparare, cei doi candidati - Mihail Popescu si Cristian Diaconescu, intrunind un numar egal de voturi, si anume 14, a anuntat senatorul Ion Solcanu.
ARAD. O fetita de doua luni a fost internata in stare grava la Spitalul Judetean Arad, ea fiind injunghiata de patru ori in zona toracelui. Politistii banuiesc ca agresiunea ar fi avut loc in timpul unui scandal conjugal. Anchetatorii nu stiu inca daca autorul agresiunii este mama sau tatal micutei.

COMEMORARE HOLOCAUST. Cateva zeci de rromi au participat ieri, in centrul Bucurestiului, la un mars pentru comemorarea victimelor Holocaustului. Unii dintre participantii la mars au purtat banderole negre, pe care este inscriptionata cu alb litera Z, provenita de la cuvantul german Zigeuner, purtata de rromii aflati in lagarele de exterminare din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

DECLARATIE - Prefectul de Iasi zice ca e nevinovat

Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, acuzat ca impreuna cu alte trei persoane ar fi cerut trei hectare de pamant mita, a facut ieri prima declaratie de la eliberarea sa din arest. El a sustinut ca nu se face vinovat de savarsirea vreunei infractiuni si ca este victima unei inscenari. "S-a dorit urmarirea mea!", a sustinut Prisacaru, referindu-se la episodul arestarii sale.

PUBLICITATE - Romanii au invins la Golden Drum

La cea de-a 13-a editie a Golden Drum, Festivalul de la Portoroz (Slovenia) dedicat creativitatii publicitare a Noii Europe, agentia romaneasca McCann Erickson a fost declarata agentia anului. Campaniile inscrise intr-o competitie stransa le-au adus creativilor de la McCann un total de 80 de puncte. Campaniile castigatoare au fost: MTV - Made in Romania, Bookfest, Maggi. Succesul de la Golden Drum marcheaza in mod fericit si implinirea a zece ani de existenta a agentiei.

REALITATE - Bucurestiul ramane fara gradinite

Anul scolar a inceput de mai bine de o luna, dar problema miilor de copii care au ramas pe dinafara la gradinite nu a fost rezolvata. Mai mult, conform unui comunicat al PSD, numeroase gradinite au fost retrocedate sau se afla in curs de retrocedare. Spre exemplu, gradinitele nr. 206 si nr. 251 sunt deja retrocedate, iar alte noua cladiri in care functioneaza astfel de unitati scolare sunt in curs de retrocedare. (Eugenia Mihalcea)

TIMISOARA - Medic chirurg batut in spital

Seful Clinicii de Cardiologie Vasculara a Spitalului Judetean din Timisoara, George Taranu, a fost batut crunt, duminica, pe holurile spitalului, de persoane necunoscute, ieri el fiind supus unei interventii chirurgicale din cauza unei fracturi la mandibula. Medicul, care nu era de garda, a fost solicitat duminica la o urgenta cardiologica. In timp ce se indrepta spre cabinetul sau, medicul a fost batut de doi barbati si o femeie.

SFANTA PARASCHEVA - Trenuri suplimentare spre Iasi

Pentru preluarea traficului sporit de calatori, estimat cu ocazia Sarbatorii Sfintei Parascheva, CFR Calatori a suplimentat trenurile inspre si dinspre Iasi. Astfel, la data de 12 octombrie vor fi introduse trenurile Intercity 274/271, 272/273 Iasi - Galati si retur, la data de 13-14 octombrie se introduce trenul Accelerat 13665 Bucuresti Nord - Iasi, iar la data de 14-15 octombrie va circula trenul Accelerat 13666 Iasi - Bucuresti Nord. De asemenea, trenurile de calatori pe aceasta ruta vor fi suplimentate cu vagoane. (Elena Stan)

SCHIMBARE - Testele nationale, eliminate

Testele Nationale care se dadeau la finele clasei a VIII-a vor fi eliminate, a declarat pentru Realitatea TV Dumitru Matei, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar. Acestea vor fi inlocuite, prin noua legislatie in domeniul invatamantului, cu teze cu subiect unic pe tara. Primii care vor beneficia de noul sistem sunt elevii care sunt acum in clasa a VII-a. (Eugenia Mihalcea)

RASPUNS - Antidiscriminarea, capac la "gaozar"

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a transmis ieri ca, in urma cercetarilor pe care le-a intreprins, "nu au rezultat probe care sa dovedeasca faptul ca Traian Basescu a utilizat termenul de «gaozar» la adresa ziaristului Ovidiu Zara". Raspunsul a venit in urma unei solicitari a Jurnalului National. "Consiliul isi exprima increderea in promovarea unui limbaj nediscriminatoriu in spatiul public, fara referiri ce ar putea afecta imaginea unor grupuri sociale vulnerabile", se mai arata in raspunsul Consiliului.

16 OCTOMBRIE - Incepe vaccinarea antigripala

Vaccinarea antigripala gratuita a populatiei va incepe la 16 octombrie. Programul se va desfasura in trei etape, pana la jumatatea lunii noiembrie. Se vor vaccina cu prioritate adultii si copiii din institutiile de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor unde sunt internate persoane cu afectiuni cronice, copii cu afectiuni pulmonare si cardiovasculare, pacientii infectati HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina. Au fost achizitionate aproape doua milioane de doze de vaccin.

DECLARATIE - Prefectul de Iasi zice ca e nevinovat

Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, acuzat ca impreuna cu alte trei persoane ar fi cerut trei hectare de pamant mita, a facut ieri prima declaratie de la eliberarea sa din arest. El a sustinut ca nu se face vinovat de savarsirea vreunei infractiuni si ca este victima unei inscenari. "S-a dorit urmarirea mea!", a sustinut Prisacaru, referindu-se la episodul arestarii sale. El a reprosat autoritatilor ca, din cauza incarcerarii, nu a putut participa la un moment extrem de important, prima zi de scoala a baietelului lui.

NEMULTUMIRI - Copii folositi ca arme la Arad

Zeci de parinti insotiti de copii au fortat intrarea in Primaria Arad, incercand sa ajunga in biroul primarului, suparati ca gradinita la care megeau cei mici a fost desfiintata. Nemultumit ca un politist ii interzicea accesul in Primarie, un parinte si-a aruncat copilul in bratele acestuia. Parintii se plang ca noua gradinita este foarte mica si este situata la o distanta foarte mare de domiciliile lor. Este vorba de gradinita cu program saptamanal nr. 2, din municipiul Arad. (Andrei Ando)

REFORMARE - Platforma liberala, lansata duminica

Consilierul prezidential Theodor Stolojan a declarat ieri ca va lansa, alaturi de Valeriu Stoica si de Cristian Boureanu, propunerea de platforma politica pentru reformarea PNL. Potrivit unui comunicat al lui Cristian Boureanu, prezentarea platformei va avea loc duminica, la Pitesti, eveniment la care va fi prezenta si Raluca Turcan. Stolojan a confirmat ca demersul politic va fi initiat duminica, insa nu a putut preciza unde se va desfasura evenimentul.

×
Subiecte în articol: observator iasi