x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

24 Iun 2006   •   00:00

14:46 CEREMONIE

KARATE. Federatia de Karate Traditional a trecut, in cadrul unei ceremonii de la Palatul Elisabeta, sub inaltul patronaj al principelui Radu.

VIZITA. Comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si egalitate de sanse, Vladimir Spidla, s-a intalnit cu presedintele Basescu.

14:51 SCHIMBARE

NUMIRE. Postul de sercretar de stat in Ministerul Educatiei ramas vacant dupa demiterea Palomei Petrescu a fost luat de directorul Colegiului Agricol "Traian Savulescu" din Targu Mures, Matei Dumitru. El a fost numit in functie de premierul Tariceanu.

CARDURI. BRD a anuntat ca bancomatele si POS-urile bancii vor fi oprite din motive tehnice in urmatoarele doua nopti. Clientii BRD nu vor putea folosi cardurile diseara intre orele 23:00 si 03:45 si duminica noapte, intre 22:00 si 02:45.

SIBIU. Complexul National Muzeal ASTRA gazduieste incepand de ieri a IV-a editie a Targului Rromilor mestesugari. La editia 2006 a manifestarii au fost invitati 25 de mesteri caldarari, rudari, argintari, impletitori din fibre vegetale din judetul Sibiu si zonele limitrofe, care timp de trei zile isi vor demonstra calitatile artistice. (Dan Tomozei)

RECHIZITORIU - Politisti deferiti justitiei

Procurorii anticoruptie i-au trimis ieri in judecata pe cei doi ofiteri de Politie judiciara, detasati la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Comisarul Florian Manda si subcomisarul Dragos Sotrin vor fi judecati de magistratii Curtii de Apel Bucuresti sub acuzatia ca au primit mita cate zece mii de euro de la Patru Pena. In schimbul banilor, ei s-ar fi aratat dispusi sa opreasca cercetarile pe care le efectuau fata de el, intr-un dosar disjuns din cazul RAFO - Corneliu Iacobov. (V. Fotache)

TRIBUNAL - Tender, amanat a doua oara

Cererea lui Ovidiu Tender de revocare a mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau a fost amanata ieri, pentru a doua oara, la Tribunalul Bucuresti. Instanta nu a putut sa inceapa dezbaterile deoarece lipsea dosarul cauzei, aflat de patru zile la Parchetul Instantei Supreme. Procurorii sustin ca nu au adus documentele deoarece isi pregatesc solicitarea de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele omului de afaceri la inceputul lunii martie. (M. Pasa)

TIMISOARA - Contra, acuzat ca a batut un politist

Cosmin Contra este acuzat de un agent de la Politia TF Timisoara ca i-a spart nasul si gura, dupa ce acesta a lovit ieri masina sotiei fotbalistului, transmite Mediafax. Soferul Adrian Beleu a povestit ca dintr-o greseala a lovit cu autoturismul sau bara din spate a masinii sofate de sotia fotbalistului. Dupa incident, femeia l-a anuntat pe Contra, care a venit la fata locului. "A inceput sa ma bruscheze. Eu cred ca-i Contra", a declarat Beleu. Cosmin Contra sustine insa ca, atunci cand l-a recunoscut, politistul i-a injurat copiii si sotia.

BUCURESTI - Englez omorat de asociatul italian

Un cetatean italian a fost retinut ieri la Bucuresti dupa ce l-a omorat pe partenerul sau de afaceri, un cetatean englez. Neils King si Vigiani Silviano, asociati la o firma, se aflau la depozitele societatii, din Bucuresti. Cei doi s-au certat, iar italianul si-a injunghiat partenerul in coapsa, sectionandu-i artera femurala. Englezul a murit din cauza hemoragiei.

CERNAVODA - Candidatii pentru reactoarele 3 si 4

16 firme si-au exprimat oficial interesul de a participa, alaturi de Nuclearelectrica, la compania de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 ale Centralei de la Cernavoda. Printre candidati se numara RWE Power si E.ON Energy (Germania), Enel (Italia), Iberdrola (Spania), KHNP (Coreea de Sud), AES (SUA), Ansaldo (Italia) si AECL (Canada), dar si Electrabel (Belgia), Gabriel Resources (Canada), Electrica, ALRO, AFEN si ASAM-TESS Conex (Romania). Compania de proiect va trebui sa stranga un capital social de 650 de milioane de euro si sa-i convinga pe creditori sa-i dea restul pana la valoarea totala a investitiei, de 2,2 miliarde de euro. (A. N. Ionescu)

DECIZIE - "Cocaina saracilor" se judeca din nou

Dosarul supranumit "Cocaina saracilor", in care mai multi tineri au fost condamnati pentru trafic de droguri, a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri ca procesul trebuie sa o ia de la zero. Cei noua inculpati au primit in decembrie 2005 pedepse cu inchisoarea intre 5 si 10 ani, dar au contestat sentinta pe motiv ca pedepsele sunt prea aspre. Acest dosar este punctul de plecare pentru ancheta legata de droguri a mai multor VIP-uri ca Ion Tiriac jr. si Raluca Sandu. (M. Pasa)

IASI - Consiliere spirituala in loc de tratament

Dupa ce un dispozitiv vital in tratamentul bolnavilor de cancer din zona Iasiului a fost inchis acum doua saptamani pentru ca i-a expirat autorizatia de functionare, solutia propusa pacientilor este consilierea spirituala si psiholigica. Directorul Spitalului "Sf. Spiridon", Ioan Barbila, crede ca preotul sau psihologul pot fi de folos bolnavilor care nu isi permit sa mearga la tratament in alte zone ale tarii. El spune ca a inceput demersurile pentru a repune aparatul in functiune. (Mirela Cimpoi)

DOSARUL LUCESCU - Judecator dat pe mana DNA

Un judecator delegat la Registrul Comertului si un alt functionar al statului care au acceptat documente "vulnerabile" la inregistrarea operatiunii de majorare, cu 20 de miliarde de lei, a capitalului social al firmei de asigurari Croma SA, unde actionari erau membrii familiei antrenorilor de fotbal Mircea si Razvan Lucescu, vor fi cercetati de procurorii anticoruptie. Cazul a ajuns de competenta DNA dupa ce procurorii Parchetului Capitalei au inceput urmarirea penala impotriva lui Mircea si Elena Lucescu, Razvan si Ana Maria Lucescu. (Violeta Fotache)

IPJ BRASOV - S-a sinucis in timpul serviciului

Un politist de la Compartimentul furturi auto din cadrul Politiei municipiului Brasov s-a sinucis, joi noaptea, in timpul serviciului, tragand-si un glont in cap cu pistolul din dotare. Potrivit primelor cercetari, gestul a venit in urma unei caderi psihice cauzata de unele probleme de familie. Agentul-sef adjunct de politie Seitan Aurel fusese incadrat in Politie la 1 ianuarie 1991. (Radu Crivat)

TRAFIC - "Exportatori" de kurzi

O retea de trafic de migranti a fost destramata de politistii de la Crima Organizata din Valcea. B. Daniel, seful gruparii, s-a asociat cu mai multe persoane din Turcia, punand bazele gruparii. Acestia facilitau trecerea ilegala a frontierei Romaniei spre tari din Uniunea Europeana unor cetateni turci de nationalitate kurda. Fiecare migrant kurd era obligat sa plateasca intre 2.000 si 4.000 de euro. (Petru Zoltan)

MUZEUL BRUKENTHAL - Retrocedarea sediului, justificata

Decizia prin care cladirea Muzeului Brukenthal din Sibiu a fost retrocedata catre Biserica Evanghelica este corecta. Hotararea a fost luata ieri de magistratii Curtii de Apel Alba-Iulia, care au respins contestatia inaintata de un grup de 50 de sibieni. Solutia judecatorilor poate fi contestata in termen de 15 zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Muzeul si terenul aferent au fost retrocedate printr-o decizie luata in noiembrie 2005. (L. Dobrater)
×
Subiecte în articol: observator bucuresti