x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Jurma previziuni SUMBRE pentru toamnă: Nu numărul cazurilor contează, ci cel al internărilor la ATI!

Octavian Jurma previziuni SUMBRE pentru toamnă: Nu numărul cazurilor contează, ci cel al internărilor la ATI!

07 Aug 2021   •   18:18
Octavian Jurma previziuni SUMBRE pentru toamnă: Nu numărul cazurilor contează, ci cel al internărilor la ATI!
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma a declarat astazi la  B1 TV ca este ingrijorat în privinta noul val al pandemiei, în conditiile în care rata de vaccinare este redusă, iar testarea pentru depistarea virusului se face târziu. 

”Mi se pare foarte îngrijorător, suntem în a doua săptămână de creștere accelerată, acum vedem creșterile în spitale și în ATI, care urmează puțin după. Noi nu testăm anticipativ și nu putem depista înainte valul, decât în momentul în care începe să lovească spitalele.Valul 4 nu este despre numărul mare sau mai mic de cazuri, ci dacă acest număr de cazuri va fi însoțit și de un număr mare de spitalizări și internări la ATI”, a mai precizat Jurma.

Medicul sustine că nu se va mai impune un nou lockdown în valul patru al pandemiei, dar recomandă populației să se vaccineze pentru diminuarea impactului noului val.

Având în vedere că în ritmul actual nu vom avea 30% din populație vaccinată decât în luna octombrie 2021 și că imunitatea ajunge la nivelul optim la 30 de zile după vaccinare, vaccinarea la debutul valului și în val nu ne poate scoate din val. 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma