x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajații din întreaga lume sunt în pericol din cauza schimbărilor climei

Angajații din întreaga lume sunt în pericol din cauza schimbărilor climei

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   19:15
Angajații din întreaga lume sunt în pericol din cauza schimbărilor climei
Sursa foto: Shutterstock

Angajații din întreaga lume sunt în pericol din cauza schimbărilor climei. Avertismentul aparține Organizației Internaționale a Muncii. Aceasta a cerut guvernelor să ia măsuri de urgență.

Peste 70% din forța de muncă globală este expusă riscurilor legate de schimbările climatice care provoacă sute de mii de decese în fiecare an, a anunțat luni Organizația Internațională a Muncii, potrivit Sky News.

Lucrătorii, în special cei din țările sărace, sunt mai vulnerabili decât populația generală la pericolele legate de vreme deoarece sunt expuși la perioade mai îndelungate de valurile de căldură, de secetă, de incendii și de uragane.

Alte pericole pentru angajații din întreaga lume sunt radiațiile și poluarea aerului care afectează 1,6 miliarde de oameni.

Poluarea aerului provoacă anual aproximativ 860.000 de decese în rândul lucrătorilor în aer liber, se arată în raportul ILO. Căldura excesivă provoacă aproape 19.000 de decese profesionale în fiecare an, iar radiațiile ucid tot aproximativ 19.000 de angajați din cauza cancerului de piele, a precizat OIM.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: oim angajaţi clima