x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam - Cancer in loc de inchisoare

Omar Hayssam - Cancer in loc de inchisoare

de Miruna Pasa Petru    |    10 Ian 2006   •   00:00
Omar Hayssam - Cancer in loc de inchisoare

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam sufera de cancer de colon.

Medicii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova i-au depistat acestuia o tumoare maligna de aproximativ 10 centimetri si au recomandat pacientului o interventie chirurgicala rapida. Starea sanatatii lui Omar a provocat discutii aprinse in instanta si ar putea duce chiar la suspendarea celor trei procese pe care acesta le are. Motivul: imposibilitatea inculpatului de a participa la proces pentru a se putea apara.

FARA CATUSE. In cazul rapirii jurnalistilor romani in Irak, avocatii au solicitat ieri si inlocuirea arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara. Aparatorii sirianului au invocat in instanta dreptul clientului lor de a urma un tratament intr-o institutie de specialitate, nu in reteaua penitenciara. "Mentinerea arestului afecteaza deja dreptul la demnitate al lui Omar Hayssam. Orice masura preventiva include o doza de suferinta, dar prin aparitia unei boli incurabile doza de suferinta este mult prea mare. El beneficiaza inca de prezumtia de nevinovatie, iar in starea in care se afla, nu cred ca mai poate reprezenta vreun pericol concret pentru ordinea publica", a pledat avocatul Aurel Ciobanu.

EXPERTIZA. Omar nu a putut fi adus ieri pentru audiere in dosarul de terorism. De altfel, intregul proces este blocat acum de starea sanatatii sirianului, asa ca avocatii au cerut incuviintarea unei expertize medico-legale pe baza careia sa se dispuna ulterior suspendarea procesului. Dupa deliberari, judecatorul a admis ieri expertizarea lui Omar. Si in cazul Nehoiu judecatorii admisesera deja efectuarea expertizei de specialitate la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" (INML), asa ca cele doua verificari vor fi facute in acelasi timp. Pentru expertizarea sirianului, avocatii lui Omar au propus deja un expert parte, pe fostul sef al INML, Vladimir Belis.

×
Subiecte în articol: observator omar