x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar, intr-un nou peisaj

Omar, intr-un nou peisaj

de Miruna Pasa Petru    |    05 Noi 2005   •   00:00
Omar, intr-un nou peisaj

Omar Hayssam si-a schimbat de ieri domiciliul fortat, din celula bucuresteana intr-una craioveana. El a fost mutat in toiul noptii de joi spre vineri din arestul Politiei Capitalei direct in Penitenciarul de maxima siguranta Craiova. Surse judiciare ne-au declarat ca masura a fost luata dupa ce sirianul a primit joi la vorbitor vizita fratelui sau Mucles, cu care ar fi vorbit in limba araba. Se pare ca discutia de neinteles purtata de cei doi i-a deranjat atat de mult pe anchetatori, incat au luat urgent solutia transferului lui Omar cat mai departe de familie.

JUSTIFICAREA. Procurorul care a dispus aceasta masura este cel care l-a si trimis in judecata pentru rapirea jurnalistilor romani. El ne-a declarat ca masura este absolut normala. "A fost mutat intr-un penitenciar de maxima siguranta, doar este judecat pentru acte de terorism. Gravitatea faptelor, dar si periculozitatea sa sunt suficiente pentru dispozitia de transfer data. Omar este inca in cercetarile Parchetului pentru aspecte grave care au reiesit din ancheta rapirii jurnalistilor", a spus procurorul Nastasiu.

APARAREA. Avocatii sirianului se declara nemultumiti de masura dispusa pe neasteptate si sustin ca acest aspect ar putea sa afecteze dreptul la aparare al clientului lor. "Contactul lui Omar cu familia si cu avocatii va fi ingreunat. Va fi afectata si posibilitatea lui de a discuta cu noi si de a-si pregati apararea. Nu inteleg de ce a fost mutat atat de departe, cand are deja trei procese pe rolul instantelor din Bucuresti", ne-a precizat ieri avocatul Viorel Spanu.

EXTRADARE
Autoritatile romane au cerut ieri, pentru a doua oara, extradarea lui Mohamad Munaf, complicele omului de afaceri sirian Omar Hayssam, pentru a-l aduce in fata instantelor din Romania. Procurorul general, Ilie Botos, a confirmat ieri pentru Jurnalul National ca autoritatile romane au reinnoit cererea de extradare a lui Munaf, solicitare facuta SUA, in custodia carora se afla Munaf. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator omar