x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMS: Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței. Reuniune de urgență

OMS: Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței. Reuniune de urgență

06 Iul 2022   •   23:05
OMS: Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței. Reuniune de urgență

Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței au fost raportate în 58 de țări, în cadrul actualei epidemii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Urmează o nouă reuniune de urgență a OMS, în săptămâna care începe la 18 iulie sau mai devreme, pentru ca specialiștii să decidă dacă variola maimuței reprezintă sau nu o urgență de sănătate globală, cel mai înalt nivel de alertă al OMS, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

"Continui să fiu îngrijorat de amploarea și răspândirea virusului în întreaga lume", a declarat Tedros, adăugând că lipsa testelor a însemnat că există probabil mult mai multe cazuri care nu sunt raportate.

Aproximativ 80% din cazuri sunt în Europa, a spus el.

La final de iunie, directorul OMS spunea că epidemia globală de variola maimuței reprezintă o amenințare pentru sănătate și evoluează foarte îngrijorător, dar nu atinsese încă stadiul de urgență sanitară globală.

Variola maimuței, o infecție virală de obicei ușoară care provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, s-a răspândit în întreaga lume de la începutul lunii mai. Rata de mortalitate în focarele anterioare ale tulpinii care se răspândește în prezent a fost de aproximativ 1%.

(sursa: Mediafax)

×