x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Onţanu: În problema câinilor fără stăpân există interese financiare mari

Onţanu: În problema câinilor fără stăpân există interese financiare mari

22 Mar 2014   •   15:54
 Onţanu: În problema câinilor fără stăpân există interese financiare mari

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat sâmbătă că de problema câinilor fără stăpân se ocupă Asociaţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, care aparţine de Primăria Capitalei şi a susţinut că în problema câinilor fără stăpân există 'interese financiare mari'.

'În Bucureşti de câinii fără stăpân se ocupă Asociaţia pentru Supravegherea Animalelor a Primăriei Capitalei, care are un buget foarte mare şi trebuie să se ocupe de această problemă. Din păcate, când se întâmplă ceva, această asociaţie fantomă dă vina pe oricine altcineva. Trebuie să se ocupe de această problemă în Bucureşti', a afirmat primarul sectorului 2 la BEC, unde Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a depus dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare.

Onţanu a subliniat că de problema câinilor fără stăpân se ocupă în exclusivitate PMB, nu se descentralizează la sectoare.

'Dacă până acum, de ani şi ani de zile, această activitate ar fi fost descentralizată la sectoare, această problemă ar fi fost rezolvată demult, dar sunt interese financiare mari. Veţi vedea în perioada următoare că această problemă nu va fi rezolvată, vor exista câini în stradă şi întotdeauna cineva să facă beneficii uriaşe de pe urma acestora. Aceste interese foarte mari sunt sigur că există, pentru că dacă nu ar fi existat, această problemă a câinilor fără stăpân până acum ar fi fost rezolvată', a spus Onţanu, citat de Agerpres.

El a mai explicat că nicio primărie de sector nu are un buget pentru câini.

'Dintotdeauna, de 20 şi ceva de ani, de câinii fără stăpân în Bucureşti s-a ocupat o Asociaţie a Primăriei Generale a Capitalei care a cheltuit milioane şi milioane de euro ca să rezolve această problemă. Pentru 40.000 de câini, cât se presupune că are Bucureştiul, cred că pentru fiecare câine din Bucureşti această Asociaţie de Supravegherea a Animalelor a Primăriei Capitalei cred că a cheltuit până acum cel puţin 10, 15, 2.000 de euro. Trebuie să îşi facă datoria şi aşteptăm verificările, anchetele pe care DNA le va face la Asociaţie', a declarat primarul. 



×