x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Acţiunea GDF Suez este una forţată de diverse interese şi pune în pericol siguranţa cetăţenilor

Oprescu: Acţiunea GDF Suez este una forţată de diverse interese şi pune în pericol siguranţa cetăţenilor

de Mihaela Stănescu    |    06 Oct 2014   •   16:07
Oprescu: Acţiunea GDF Suez este una forţată de diverse interese şi pune în pericol siguranţa cetăţenilor

Primarul general Sorin Oprescu a susţinut astăzi o declaraţie de presă în legătură cu producţia şi distribuţia energiei termice, după ce cu câteva zile în urmă, jumătate din blocurile din Capitală au rămas fără apă caldă din cauza facturilor neplătite între distribuitori, anunţând că există posibilitatea ca oamenii să nu plătească apa caldă în perioada în care aceasta a fost oprită.

Edilul i-a acuzat pe cei de la GDF Suez că au redus presiunea fără să avertizeze populația, punând în pericol siguranţa cetăţenilor.

Primarul a mai declarat că respinge orice fel de presiune făcută şi este de părere că aceste acţiuni ale Distrigaz sunt forţate de diverse interese, spunând că deciziile în urma cărora a apărut această problemă au fost luate "în contextul în care suntem în campanie electorală pentru alegerea preşedintelui". "Nu vreau să nominalizez direct, dar se simte un vânt liberal atât în refuzul consilierilor generali PNL – PDL de a vota hotărârea legată de fuziunea Radet-Elcen, de săptămâna trecută, cât şi în deciziile celor de la GDF Suez, care în loc să stea la masa discuţiilor, au redus direct presiunea la gazele naturale", a spus edilul.

Edilul a adresat o solicitare celor care îi pot trage la răspundere pe cei de la Distrugaz şi ELCEN, pentru a vedea aceste contracte, care au fost încheiate cu ani în urmă, după ce acesta susţine că "aici se aplica cauza privind protecţia consumatorilor în contractul de concesiune a serviciului de distribuire a gazelor".

După ce Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrate către ELCEN, din cauza unor datorii, Sorin Oprescu a declarat că realizarea fuziunii dintre ELCEN şi RADET Bucureşti va conduce la anularea datoriei principale şi a penalităţilor acumulate în perioada 1995-2014, în valoare totală de 790 milioane de euro, datorie aberantă cauzată de reglementări incoerente şi de un management defectuos al ELCEN.

Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 nu au mai avut apă caldă începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obişnuite în urma reducerii cantităţii de gaze primite de la Distrigaz.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu