x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu anunţă începerea lucrărilor la pasajul subteran de la Piaţa Presei (VIDEO)

Oprescu anunţă începerea lucrărilor la pasajul subteran de la Piaţa Presei (VIDEO)

31 Mar 2013   •   12:34
Oprescu anunţă începerea lucrărilor la pasajul subteran de la Piaţa Presei (VIDEO)

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi vor dura aproape un an şi jumătate.

 
"Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului - n.r.)", a spus edilul şef al Capitalei la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.
 
Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord, pentru că "mă duc (cu lucrările - n.r.) în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni".
 
Oprescu a declarat că lucrarea a fost atribuită deja, prin licitaţie, firmei Apolodor, aparţinând omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană.
 
Edilul Capitalei a mai spus că proiectul a fost blocat timp de patru ani de organizaţiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal, refăcut de trei ori din acest motiv. "Acum, n-au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ", a adăugat edilul.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu pasaj subteran piata presei