x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: "Bucureştiul va deveni un jucător din ce în ce mai important în cadrul industriei farmaceutice europene"

Oprescu: "Bucureştiul va deveni un jucător din ce în ce mai important în cadrul industriei farmaceutice europene"

de Iulia Barbu    |    18 Mai 2012   •   10:03
Oprescu: "Bucureştiul va deveni un jucător din ce în ce mai important în cadrul industriei farmaceutice europene"

Sorin Oprescu, primaul general al Capitalei a participat la aniversarea a 50 de ani de existenta a fabricii de medicamente Zentiva.

"Sunt extrem de bucuros si mandru pentru ca particip la acest eveniment din cel putin doua motive: aniversam pe de o parte 50 de ani de istorie pentru Fabrica de medicamente din Bucuresti, dar suntem si martorii inaugurarii unei linii de productie noi in Romania. (...) Din perspectiva economica, este lesne de inteles ca acest obiectiv reprezinta unul din punctele importante de pe harta Capitalei. Investitiile realizate aici intr-o perioada destul de neprielnica, cauzata de criza, arata seriozitatea investitorului, dorinta dumneavoastra de a continua si dezvolta acest proiect. Prin activitatea si implicarea dumneavoastra oferiti doua tipuri de medicamente Romaniei. Pe de o parte, vorbim de produsele care ies pe portile acestei fabrici, medicamente cu traditie in tara noastra, adevarate branduri cunoscute si utilizate de toti cetatenii acestei tari. Ca medic, pot sa spun, mai in gluma, mai in serios, ca doresc sa vindeti cat mai putine medicamente si cat mai multe produse de tipul Gerovital sau a altor produse de intretinere a frumusetii, pentru ca asta ar insemna ca avem cetateni din ce in ce mai sanatosi, dar si mai frumosi', a precizat Oprescu.

Mai departe, edilul a apreciat ca mai exista 'un leac' in activitatea fabricii Zentiva:

"Este vorba despre medicamentul administrat economiei acestei tari, bugetului national, bugetului Capitalei si, la nivel individual, bugetului familial al fiecarui angajat din aceasta fabrica. Orice investitie realizata de dumneavoastra si orice loc de munca nou creat este un motiv suplimentar pentru care trebuie sa va felicit. Faptul ca aceasta fabrica urmeaza sa devina centru de testare pentru tarile din Uniunea Europeana nu poate decat sa ma bucure. Este semnul ca Bucurestiul va deveni un jucator din ce in ce mai important in cadrul industriei farmaceutice europene si, de ce nu, mondiale. Eu pot doar sa va felicit pentru ce am vazut aici si sa ma declar impresionat. In rest, la nivelul de profesionalism pe care il demonstrati, sunt convins ca veti avea rezulatate de business pozitive, care nu pot decat sa ma bucure si pe mine, pentru ca, indirect, sunt convins ca parte din fondurile cu care veti contribui la bugetul local se vor regasi in proiectele facute pentru bucuresteni', a declarat Sorin Oprescu.

×
Subiecte în articol: gerovital Sorin Oprescu zentiva