x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu dixit: Fără cheltuieli inutile în Primăria Generală

Oprescu dixit: Fără cheltuieli inutile în Primăria Generală

de Iulia Barbu    |    18 Aug 2009   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va elimina cheltuielile inutile, dar va avea grijă să asigure funcţio­nalitatea oraşului.

Edilul a precizat că se va renunţa la achiziţionarea celor 20 de ceasuri, dar şi la ridicarea monumentului arhitectural din faţa Patriarhiei, precizând că acestea sunt necesare esteticii oraşului, dar mult prea scumpe şi deloc urgente.

Sorin Oprescu a asigurat însă că marile lucrări din Bucureşti nu vor avea de suferit din cauza crizei care s-a instalat în ţara noastră. Astfel, şantierele aflate în plină desfăşurare la Pasajul Basarab sau pasajul rutier de la Unirii nu vor fi închise. Sunt lucrări ample de infrastructură, incluse în buget şi care trebuie să respecte termenul de finalizare. În aceleaşi condiţii, vor fi refăcute până la începerea anului şcolar şi cele 21 de instituţii aflate în reabilitare prin fonduri BEI. Edilul i-a asigurat pe bucureşteni că străzile cu probleme de apă şi canalizare ce pot fi finalizate până la sfârşitul acestui an vor intra în lucrări cât mai devreme posibil.

În privinţa măsurilor lansate de reprezentanţii câtorva ministere privind restructurările de personal, primarul general a declarat că, în acest moment, ele nu au o bază legală. "Proiectul pentru eficientizarea activităţii Primăriei Gene­rale este proiectul meu, anunţat încă de la instalarea în funcţie pentru evitarea paralelismelor, reducerea birocraţiei excesive şi responsabilizarea fiecărui an­gajat. Nu voi aştepta să-mi spună nimeni pe cine să disponibilizez sau ce serviciu să restructurez", a precizat Oprescu.

Noua organigramă nu reuşeşte însă de şapte luni să intre în consiliul general. Soluţia eficientă va fi găsită în urma discuţiilor cu cei 48 de directori care vor avea loc chiar în cursul zilei de astăzi. După aceste evaluări va fi dezbătută necesitatea restructurării. "Doresc să văd gândirea administrativă a celor 48 de directori şi să răspundem corect acestor măsuri. Nu toată lumea stă dreaptă în faţa unei cifre aiurea. Fără sacrificiu numeric! Sunt convins că voi găsi soluţii eficiente, întrucât vom ţine aproape şi sindicatul", a explicat primarul ge­neral.

×
Subiecte în articol: observator