x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu, după ploaia torenţială de duminică: "Acumulările de apă din Bucureşti au fost remediate în două ore"

Oprescu, după ploaia torenţială de duminică: "Acumulările de apă din Bucureşti au fost remediate în două ore"

de Mihaela Stănescu    |    05 Mai 2014   •   15:19
Oprescu, după ploaia torenţială de duminică: "Acumulările de apă din Bucureşti au fost remediate în două ore"
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astăzi, la comandamentul de urgenţă organizat după ploaia de duminică care a lovit Capitala, că este mulţumit de modul în care au intervenit autorităţile şi au remediat problemele.

Edilul a precizat că încă mai sunt zone unde apa se scurge mai greu, însă nu mai există zone inundabile, după ce au fost reparate canalizarile.

''Zece echipaje de la Poliţia Locală au intervenit pentru fluidizarea circulaţiei rutiere. Serviciul dispecerat a primit 107 sesizări cu privire la zonele inundate şi a copacilor căzuţi. Problemele apărute au fost remediate până la ora 1:00 noaptea. Mai mult, acumulările de apă din Bucureşti au fost remediate în două ore. Nu mai există copaci căzuţi şi nici panouri smulse de vânt în niciun cartier din Capitală. Toate sesizările au fost remediate de Apa Nova, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi operatorii de salubritate din fiecare sector", a declarat Sorin Oprescu.

"Sunt mulţumit de cum s-a acţionat în Bucureşti după ploaia torenţială. Trebuie să fim pregătiţi să putem acţiona în acelaşi fel, într-o situaţie similară. La 20-30 de litri pe metru pătrat nicio canalizare nu poate să facă faţă", a mai ad[ugat acesta.

Premierul Victor Ponta le-a cerut luni instituțiilor aflate în subordinea Guvernului să colaboreze în continuare cu Primăria Capitalei, pentru ca intervențiile în cazul fenomenelor meteorologice să fie eficiente.

"L-am întrebat pe primarul general dacă instituțiile care aparțin de structura guvernamentală — ISU, Poliție Jandarmerie — și-au făcut datoria. Le mulțumesc tuturor celor care au intervenit încă de ieri și le cer să colaboreze în continuare foarte bine cu toate structurile Primăriei Generale și ale primăriilor de sector", a declarat Ponta, care a participat la comandamentul pe tema avertizărilor emise de meteorologi convocat la Primăria Capitalei.


×