x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: La referendum, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor dacă nu sunt adoptaţi în 7 zile

Sorin Oprescu: La referendum, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor dacă nu sunt adoptaţi în 7 zile

05 Sep 2013   •   15:14
Sorin Oprescu: La referendum, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor dacă nu sunt adoptaţi în 7 zile

Primarul general al Capitalei a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că va supune la vot în şedinţa de vineri a Consiliului General întrebarea la care bucureştenii vor trebui să răspundă în cadrul referendumului. Întrebarea propusă este: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi nerevendicaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?". Edilul a precizat că termenul prevăzut de lege este de 7 zile.

"Aş vrea să le răspund politicienilor. Consilierii au blocat activitatea ASPA. Politicienii PDL-ului mi-au respins de şapte ori solicitările. Dacă vă întrebaţi de ce a durat aşa de mult să luăm măsuri, vă raspund că e birocraţia", a declarat Oprescu.

Primarul general al Capitalei a precizat că "problema maidanezilor trebuie urgent rezolvată".

"Cheltuielile ASPA au fost: Buget 18,6 milioane lei în 2013, plăţi până la 31 august: 2,8 milioane lei. Vă invit să asistaţi la derularea acţiunilor ASPA pentru a verifica dvs. autenticitatea afirmaţiilor mele legat de cheltuielile cu sterilizarea. Începem azi auditul să vedem cum au evoluat preţurile în ultimii 10 ani. Sunt cabinete medicale la care am renunţat pentru că am găsit inadvertenţe în decontarea banului public.
În 7 zile voi prezenta toate cheltuielile făcute cu câinii maidanezi în ultimii 10 ani. Tot politicul face vorbire de această problemă de 23 de ani. Nu a existat niciodată consultarea populaţiei. O să prezentăm populaţiei toate cheltuielile făcute cu câinii pentru a le spune cinstit ce s-a întâmplat cu banii lor", a continuat Sorin Oprescu.

"Primarul Sectorului 1 a avut o propunere logică: întâmpinare către Guvern să aducă un plus de precizări sau să grăbească legea în Parlament. Asta nu înseamnă că nu se va ţine acest referendum. Referendumul se va ţine pe 6 octombrie. (...) Începând de săptămâna viitoare începem cu capacităţi mai mari să adunăm câinii: 18 maşini cu 4 hingheri pe maşină, însoţiţi de Poliţia Locală", a precizat edilul şef al Capitalei.

Sorin Oprescu a mai spus că dacă răspunsul la referendum va fi NU atunci "vorbim de drobul de sare".

"Dacă bucureştenii vor dori să construim adăposturi cu toate costurile aferente, aşa vom face. Până la referendum ne vedem de treabă şi-i strângem de pe stradă", a mai spus Oprescu.

×