x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Primăria nu este de acord ca taxiuri din Ilfov să opereze permanent în Capitală

Oprescu: Primăria nu este de acord ca taxiuri din Ilfov să opereze permanent în Capitală

14 Feb 2013   •   13:13
Oprescu: Primăria nu este de acord ca taxiuri din Ilfov să opereze permanent în Capitală
Sursa foto: Oana Pavelescu

Primarul Sorin Oprescu susţine că municipalitatea nu este de acord cu propunerea ca un număr de taxiuri din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti. Edilu şef al mulţumit Parlamentului pentru că a scos de pe ordinea de zi proiectul de modificare a noii Legi a taximetriei.

"Primăria Muncipiului Bucureşti nu este de acord cu propunerea ca un număr de taxiuri din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti, această prevedere fiind trecută în proiectul de modificare a noii Legi a taximetriei", a spus Sorin Oprescu, care a precizat că, în prezent, în Bucureşti, operează un număr de 1.600 de taxiuri din Ilfov, acest lucru fiind considerat un abuz care realizează o concurenţă neloială celor care îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt autorizaţi, adică în Capitală.

"Legea spune că se pot acorda patru autorizaţii de taxi la 1.000 de locuitori. Există un număr mare de bucureşteni care în perioada de criză neavând altă sursă de venit vor să presteze activitatea de taximetrie. Eu doar sesizez organele de control, cât şi legiutorul asupra unor abuzuri care dacă nu vor fi reglementate, vor crea mari deservicii taximetriei în Capitală şi bucureştenilor care folosesc acest serviciu de transport. Cer imperativ autorităţilor de autorizare, primarilor şi Consiliilor Locale să verifice numărul de autorizaţii eliberate şi să intre în legalitate", a declarat Oprescu.

Primarul Capitalei a afirmat că municipalitatea este împotriva "închirierii autorizaţiilor de taximetrie", precizând că este imperios necesar ca leguitorul să elimine din lege prevederile "care creează premisele sclaviei în taximetrie".

"Închirierea autorizaţiilor de taximetrie şi transferul de la unul la altul al acestora face ca niciodată o autorizaţie să nu mai devină liberă, ceea ce duce la fenomenul sclaviei în taximetrie. Oamenii aceştia sunt manipulaţi de cei care deţin, din urmă, zeci de autorizaţii. Da, este sclavie în taximetrie, pentru că dacă şoferii nu aduc la sfârşitul zilei o anumită sumă de bani, întotdeauna se găseşte cineva să-i înlocuiască", a conchis Sorin Oprescu.

×
Subiecte în articol: legea taximetriei Sorin Oprescu taxiuri