x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ORDONANŢA LUI TĂRICEANU / Elevii rămân fără calculatoare

ORDONANŢA LUI TĂRICEANU / Elevii rămân fără calculatoare

27 Feb 2009   •   00:00

Ordonanţa fostului Guvern Tăriceanu, care asigura elevilor din ciclul liceal câte un calculator tip desktop destinat studiului la domiciliu, a fost respinsă miercuri de senatori.



“Ministerul Educaţiei vă invită să nu votaţi acest proiect legislativ. Considerăm mult mai profitabil pentru elevi asigurarea calculatoarelor chiar în sala de clasă, astfel încât toate orele din programă să poată beneficia de aportul lor”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Oana Badea.

De asemenea, reprezentantul ministerului a afirmat că fostul ministru al Educaţiei, Anton Anton, a comunicat printr-o notificare încetarea de drept a contractului, pentru că liderul consorţiului Altex, care trebuia să livreze calculatoarele, nu a constituit garanţia de bună execuţie în termenul legal.

Conform ordonanţei, fiecărui elev din clasa a IX-a şi a X-a trebuia să i se asigure câte un calculator tip desktop pe care să-l poată utiliza la domiciliu, pentru studiu individual, urmând ca la finalul ciclului liceal sau la plecarea definitivă din unitatea şcolară să-l returneze instituţiei de învăţământ. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoala