x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pădurea Pustnicu - Blocuri în loc de spaţiu verde

Pădurea Pustnicu - Blocuri în loc de spaţiu verde

de Iulia Barbu    |    07 Feb 2009   •   00:00

Pe 10.000 de metri pătraţi, la un pas de Pădurea Pustnicu, un mare cartier rezidenţial stă să răsară. Avizele pe bandă rulantă şi înca­dră­rile din condei prin care zonele verzi dispar sub titulatura comodă de zone destinate cons­truc­ţiilor au făcut ca Bucureştiul să piardă sute de hectare de verdeaţă.



Astfel, Pădurea Băneasa s-a umplut de vile şi blocuri. Aceeaşi situaţie şi în Pă­du­rea Pustnicu. Vile discrete, printre copaci, curţi largi şi o linişte ca la bunica la ţară. Pe Aleea Teişani, colţ cu Strada Pădurea Pustnicu, exact pe limita de protecţie a pădurii, fostul arhitect al Capitalei, Adrian Bold a avizat în aprilie 2008 un în­drăz­neţ Plan de Urbanistică Zonală (PUZ).

Pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, vecină cu Pădurea Pusnicu, vor fi construite "mai multe" blocuri de 5 şi 6 etaje. Ieri, pe la prânz, mai mulţi specialişti topografi explicau de zor, la faţa locului, cum stă treaba cu terenul vizat pentru construcţii. Nu se găseşte în mijlocul pădurii, cum au bănuit trimişii Primăriei. Se găseşte însă la limita de protecţie a acesteia.

Vorbim de o bucată generoasă de teren a cărei "istorie" trebuie să fie la fel de interesantă ca şi poziţia strategică pe care o ocupă. "În astfel de cazuri ar trebui solicitat şi avizul Direcţiei Silvice, chiar dacă terenul nu este în mijlocul pădurii. Un cartier rezidenţial presupune şi trafic în zona respectivă", a precizat Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele Eco-Civica. PUZ-ul de pe Aleea Teişani se găseşte pe site-ul Primăriei Capitalei la secţiunea "proiecte suspuse dezbaterii publice".

×
Subiecte în articol: observator