x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păgubiţii “Condor”, protest la Prefectura Braşov

Păgubiţii “Condor”, protest la Prefectura Braşov

de Libiu Mateescu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Păgubiţii “Condor”, protest la Prefectura Braşov

Zeci de păgubiţi ai megaescrocheriei "Condor", constituiţi în parte civilă, au protestat ieri lângă clădirea Prefecturii Braşov.



Ei sunt nemulţumiţi de strămutarea procesului penal al prefectului Braşovului, Ion Gonţea, Nicolae Dogar, şi alţi nouă inculpaţi, de la Curtea de Apel Braşov, la cea din Iaşi. Foştilor angajaţi ai reţelei de magazine alimentare de stat li s-au anulat acţiunile deţinute la alimentarele "Condor", prin manevrele notariale ale actualului prefect.
Din această cauză, ei au solicitat o audienţă la prefect, inculpat în dosar. Ion Gonţea, însă, căutat de presă şi de păgubiţi, a fugit din biroul său, închizându-şi telefoanele. Reprezentanta celor prejudiciaţi în acest dosar, (cu termen ieri la Curtea de Apel), Marilena Butmăloiu, a declarat:

"Ne-au jefuit, iar acum ne poartă dintr-un judeţ în altul, cu strămutări. Suntem 61 de păgubiţi şi suntem nemulţumiţi că acest inculpat care este prefectul, ajută la muşamalizarea cazului. Am vrut să vorbim, dar a fugit din birou", susţine şefa păgubiţilor.

"Cum a ajuns inculpatul ăsta prefect, cine-l ţine? Vom merge la primul-ministru şi la preşedinte!", protestează un altul, neştiind că actualii conducători ai ţării sunt colegi de PD-L cu Gonţea, singurul prefect inculpat din ţară.

×
Subiecte în articol: observator