x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pandemia Covid-19 a fost provocată, cel mai probabil, de „un accident de laborator” - WSJ

Pandemia Covid-19 a fost provocată, cel mai probabil, de „un accident de laborator” - WSJ

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   23:05
Pandemia Covid-19 a fost provocată, cel mai probabil, de „un accident de laborator” - WSJ

„Un accident de laborator” a fost cea mai probabilă origine a pandemiei Covid-19, potrivit concluziilor Departamentului american al Energiei, relatează Wall Street Journal.

Un raport clasificat al serviciilor de informații furnizat Casei Albe și membrilor cheie ai Congresului a declarat că virusul s-a răspândit probabil din cauza unui incident într-un laborator chinez, a relatat duminică WSJ.

Departamentul pentru Energie fusese anterior indecis cu privire la sursa virusului, iar noua concluzie a apărut în urma unor noi informații.

Acum, punctul de vedere al Departamentului pentru Energie a ajuns în concordanță cu cel al FBI, care a concluzionat că un accident într-un laborator chinez a dus la răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, deși noua concluzie a Departamentului Energiei a fost făcută pe baza unor noi informații, ea este în continuare luată cu "încredere scăzută", iar un purtător de cuvânt a refuzat să discute orice detaliu al investigației, potrivit Wall Street Journal.

China continuă să nege orice afirmație conform căreia virusul ar fi provenit dintr-o scurgere de laborator și a sugerat, de asemenea, că acesta ar fi provenit din afara țării.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid 19 accident laborator